Brüsszeli súlyos kettős mércét emleget az osztrák jobboldal
Harald Vilimsky osztrák jobboldali európai parlamenti képviselő szerint amit az Európai Bizottság művel Magyarországgal, az túlmegy minden határon – ráadásul azért akarja megbüntetni a tagállamot, amit az EU maga is tervez.
2024. február 12. 15:58
Az EU kezd a kettős mérce etalonjává válni. Ami állítólag jó az uniónak, az Magyarországon kötelezettségszegési eljárásokhoz vezet. Ennél abszurdabb már nem is lehet – így reagált Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai parlamenti delegációjának vezetője arra, hogy az Európai Bizottság újabb eljárást indít Magyarország ellen. Ennek alapja egy törvény, amellyel a magyar kormány meg akarja akadályozni a külföldi beavatkozást. Brüsszel ebben a magyarországi szólásszabadság korlátozását látja – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Maga az Európai Unió is törvényt tervez elfogadni a külföldi befolyás ellen. A civil szervezeteket és tudományos intézményeket arra akarják kötelezni, hogy minden nem uniós finanszírozást nyilvánosságra hozzanak, hogy így küzdjenek a külföldi befolyás ellen az EU-ban. Hogy ugyanez most miért sérti a véleménynyilvánítás szabadságát Magyarországon, azt tényleg nem érti senki. Vagy nézhetjük a dolgot fordítva is: Ha ez Magyarországon sérti a véleménynyilvánítás szabadságát, akkor természetesen ugyanez vonatkozik az EU-ra is – mondta Vilimsky. A jobboldali képviselő úgy véli, az Európai Bizottság valóságos kampányt folytat Magyarország ellen, és a legabszurdabb érvektől sem riad vissza. Ugyanakkor már régóta illiberális útra lépett egy sor olyan törvénnyel, amelyek egyre inkább korlátozzák a véleménynyilvánítás szabadságát.

Ilyen például a digitális szolgáltatásokról szóló törvény az internetes cenzúrával, az európai médiaszabadságról szóló törvény a központi médiafelügyeleti hatóság létrehozására tett kísérletével vagy az East StratCom Task Force, amellyel maga az EU próbál befolyást gyakorolni harmadik országokban, különösen Kelet-Európában – sorolta az FPÖ európai parlamenti képviselője.

V4NA
 • Kik bújhatnak meg az ENSZ mögött?
  Hazánkban több ezer hajléktalan él nem méltóságteljesen. Rájuk miért nem utal a szélsőséges ENSZ-garnitúra? Vélhetően azért, mert ennek az extrémitásnak (is) a kettős mérce a célszerszáma.
 • A ripacspolitika áldozatai
  Az atlanti fegyveripar kapzsisága végtelen. A Fehér Ház ígérte hatalmas pénzek nem Ukrajnába ömlöttek, hanem az USA hadiiparába. Az ósdi fegyvereket, lejárt szavatosságú lőszereket Ukrajnának ajándékozták. A hadiipar modern fegyvereket fejlesztett az Ukrajna támogatásának becézett összegekből. És a hadiipar főmuftijai hatalmas pénzt zsebeltek be.
 • Visszavágó
  A teltházas Groupama Aréna közönsége segítheti ebben Dejan Stankovic vezetőedző tanítványait, akik pihenten várhatják a rendkívül fontos mérkőzést, mivel a Ferencváros elhalasztotta a Diósgyőr elleni bajnoki meccsét, így hétvégén nem lépett pályára.
 • Idegen pénzből kampányolt a szélsőbal
  Az ellenzéki összefogás pártjai mintegy 261 millió 260 ezer forint külföldről származó tiltott támogatást fogadtak el a Mindenki Magyarországa Mozgalomtól – rögzítette az ÁSZ.
 • A kádári megtorlást idézi a gyurcsányi fenyegetés
  Amióta baloldalról, illetve annak előzményeiről beszélünk, minden esetben gondolnunk kell arra az erőszakhullámra és vérontásra, ami esetükben a hatalomszerzést kíséri – idézi fel a múltat Bánó Attila.
MTI Hírfelhasználó