Gazdaság
 • 2021. december 1. 18:10
  A magyar kormány célja, hogy olyan, a kor legszigorúbb elvárásainak megfelelő, kiváló műszaki színvonalú, biztonságosan működő két új blokk épüljön fel Pakson, amely évtizedeken át hozzá tud járulni Magyarország szén-dioxid-mentes villamosenergia-ellátásához - fejtette ki Süli János a Planet 2021 tanácskozáson.
 • 2021. november 29. 19:16
  Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután a Karmelita kolostorban tárgyalt a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) közelmúltban kinevezett új főtitkárával, Mathias Cormannal - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
  Címkék:
 • 2021. november 26. 13:43
  A gyógyszeripar jelentősen hozzá tud járulni az ország versenyképességéhez, az ágazat válságállónak bizonyult és a gazdaság újraindításában is kulcsszerepe van - mondta a pénzügyminiszter a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (MAGYOSZ) fennállása 30. évfordulója alkalmából tartott konferencián pénteken Budapesten.
 • 2021. november 23. 13:27
  A minden eddiginél nagyobb, 100 milliárd forint keretösszegű programban a kiemelkedő teljesítményű, valamint jelentős növekedési potenciállal rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások kaphatnak támogatást élvonalbeli technológiai megoldások bevezetésére és bővítésére. A vállalkozások 100 millió forinttól 2,5 milliárd forintig terjedő támogatást igényelhetnek a megvalósítás helyszínétől függően.
 • 2021. november 22. 16:06
  A tavalyi év októberében a földgáz ára 14 euró volt, most októberben viszont 87 euró megawattonként, és változatlanul emelkedik. Az elektromos áram októberi átlagár 40 euró volt egy éve, most átlagosan 197 euró. A rezsicsökkentésnek köszönhetően Magyarország biztonságban van, nálunk a legalacsonyabb a gáz ára egész Európában – fejtette ki Hortay Olivér a Századvég Gazdaságkutató Zrt. energia-és klímapolitikai üzletág vezetője az M1 Ma Reggel című műsorában
 • 2021. november 16. 19:50
  Varga Mihály közölte: 2015 óta a magyar költségvetés 590 milliárd forintot fordított az európai unió és a magyar határ védelmére, Brüsszel az összegnek csupán 1 százalékát finanszírozta eddig.
 • 2021. november 13. 20:21
  Felpöröghet a magyar gazdaság: a kormányzat számos adóterhet vesz le a vállalatokról, így azok szabadabban érvényesíthetik az innovációkkal az értékalkotást.
 • 2021. november 6. 08:49
  Miközben Európa-szerte nem ritka, hogy a lakosságra terhelik a szolgáltatók az egekbe szökött nagykereskedelmi árakat, addig Magyarországon a rezsicsökkentés eredményeként az egyetemes szolgáltatásban a villamos energia és a földgáz árát jogszabályok rögzítik tartósan a legalacsonyabbak között.
  Címkék:
 • 2021. november 3. 17:43
  Megkezdték a tárgyalásokat egy komoly nagy koreai egyetemi kampusz létrehozásáról Budapesten - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a magyar fővárosban tartott rendezvényen.
 • 2021. október 25. 10:51
  A kormány elszánt arra vonatkozóan, hogy januártól 200 ezer forintra emelkedjen a minimálbér – nyilatkozta az M1 Híradójának a pénzügyminiszter. Varga Mihály arról is beszélt, hogy a fizetésemelés csökkentheti a munkaerőhiányt, erősítheti a fogyasztást, mindez pedig lendületben tarthatja a gazdaságot. A kérdésben heteken belül megszülethet a megállapodás.
 • A népszavazás megerősít Brüsszellel szemben
  A népszavazás egyszer már bevált, hiszen a bevándorlás ügyében Brüsszel szinte legyűrt bennünket, de a voksolással pozícióinkat megerősítettük - fogalmazott Orbán Viktor a közrádió műsorában péntek reggel.
 • Bolsevik vírus támadja a brüsszelitákat
  Dr. Somogyi János: Szemmel láthatóan ezek a EU-s vezető bürokraták elkapták a „bolsevik vírust” és feltámasztották a Szovjetuniót. Napjainkban a bolsevizmus az EU Parlament (és Bizottság) képében, formájában kísértetként járja be Európát.
 • Gyermekeket rontanak meg agresszív propagandával
  „Milyen Európai érték az, amikor pénzért cserébe a gyermekeink lelkét akarja Brüsszel?” – tette fel a kérdést Varga Judit, majd kiemelte: "élő, megkötött szerződéseink vannak" azokra a forrásokra, amelyek járnak a magyar embereknek. Az EU most mégis át akarja nevelni kisgyermekeinket az óvodákban és az iskolákban - fűzte hozzá a miniszter.
MTI Hírfelhasználó