Belföld
 • 2023. február 3. 15:36
  "Ursula von der Leyen és Manfred Weber megerősítenék az EU határvédelmét. Na, ugye! A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!" - fogalmazott Orbán Viktor kormányfő.
 • 2023. február 2. 09:33
  A nyugat-balkáni útvonalon gyakori az erőszak és virágzik a szervezett bűnözés; a bűnözői csoportok jelentős bevételekre tesznek szert az embercsempészésből, jelenleg 3,7 millió regisztrált szír menekült van Törökországban.
 • 2023. január 31. 13:13
  Navracsics Tibor a Századvég Alapítvány Kihívások és értékek - Az Európa projekt-kutatás eredményei 2022-ben című konferencián azt mondta: az uniós intézményeknek is koncepciót kell váltaniuk. Az integráció mint "elit projekt" mára már nem elégséges.
 • 2023. január 31. 09:50
  Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Mevlüt Cavusoglu török külügyminisztert, aki magyar kollégája, Szijjártó Péter meghívására érkezett Budapestre - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden.
 • 2023. január 30. 14:49
  Bűnösnek mondta ki a Fővárosi Törvényszék ma Varju László baloldali országgyűlési képviselőt az MTVA-ban elkövetett garázdaság, valamint a választás rendjének megsértése miatt. A DK alelnökére felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérte a vádhatóság, ám pénzbüntetéssel megúszta.
 • 2023. január 30. 09:44
  A kezdeti lendületet követően, több mint két hónap szünet után tart ma sajtónyilvános árnyékkormányinfót a DK. Az eseményen nem vesz részt Dobrev Klára, akit feltűnő módon azóta nem kérdezhetnek az újságírók, amióta kirobbant a brüsszeli korrupciós botrány. Mindezt a napokban szóvá tette Deutsch Tamás is, aki szerint Dobrevnek Brüsszelben és Strasbourgban hetek óta hírét-hamvát sem lehet látni. – Hová tűnt Gyurcsány Ferencné? – tette fel a kérdést a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselője.
 • 2023. január 30. 09:21
  Azt kellene megszüntetni, hogy a lengyeleknél vagy a magyaroknál az uniós források folyósításához, a bolgároknál, románoknál a schengeni övezethez való csatlakozáshoz mindig legyen még eggyel több feltétel, mint a nyugat-európai országoknak - mondta Rétvári Bence.
  Címkék:
 • 2023. január 29. 11:34
  „Már velünk vannak" a Leopardok. Nemrég mutatták be a Lynx páncélozott harcjárművet, amely csúcstechnológiát képviselő, első alkalommal a magyar hadseregben rendszeresített és Magyarországon gyártott eszköz is lesz. A légvédelemhez pedig még idén megérkeznek azok a radarrendszerek, amelyek a híres izraeli Vaskupolának is részét képezik – mondta a miniszter.
  Címkék:
 • 2023. január 28. 20:59
  Az évértékelőn adta át Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke és Dúró Dóra elnökhelyettes a párt elismerését, a Magyar Életért-díjat a "hazánk egyik legaktívabb életvédőjeként" méltatott Csókay András idegsebész főorvosnak és feleségének.
 • 2023. január 28. 08:48
  Orbán Viktor „éles eszű, vicces, briliáns és teljesen magabiztos”, egyáltalán nem olyan, ahogy a nyugati média ábrázolja – írja az American Conservative című lapban Rod Dreher amerikai újságíró, a budapesti Danube Institute vendége, aki külföldi újságírók és kutatók kis csoportjának tagjaként csütörtökön részt vett egy beszélgetésen a magyar kormányfővel. Hozzáteszi: Orbán két órát töltött velük, és még a legkeményebb kérdésekre is tartalmasan válaszolt.
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • Az újabb szankciók veszélyeztetik az energiabiztonságot
  A kormány továbbra is a magyar emberek érdekét és véleményét képviseli: a magyarok 97 százaléka nemet mond a szankciókra, itt az ideje, hogy ezt Brüsszelben is meghallják - olvasható a szaktárca közleményében.
 • Golyófogó helyett – jövendőmondó...
  Valóban, amikor ő és társai színre léptek, az országban még itt állomásoztak a megszálló szovjet csapatok, és neki magának voltak is személyes tapasztalatai arról, milyen következményei vannak annak, ha valaki ellenáll, vagy megpróbálja lebontani azt az embertelen korszakot, melyet a kommunista Magyarország időszakának nevezünk – fogalmaz Bakos Katalin.
 • Energiaforrások: ne kerüljünk cseberből vederbe
  Az energetikai függés problémáját egyidejűleg és úgy kell megoldani, hogy az ne eredményezzen egy másik egyoldalú függést - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke Pozsonyban a V4-es országok parlamenti elnökeinek találkozóján pénteken.
MTI Hírfelhasználó