Kultúra
 • 2023. december 4. 14:36
  Beléptünk az adventi időszakba ezért a Magyar Filmadatbázis összegyűjtötte, melyek a magyarok kedvenc karácsonyi filmjei. 10.000 nézői szavazat alapján a Drágán add az életed! vezeti a listát. Második helyen az Igazából szerelem áll és dobogós a Reszkessetek, betörők. A negyedik a Klaus - A karácsony titkos története, míg az ötödik legkedveltebb karácsonyi film az Ollókezű Edward. Érdekesség, hogy a TOP 10-ben öt film az ezredforduló előtt készült. Csupán három született a 2000-es években - a Holiday, a Grincs és az Igazából szerelem - és csak kettő - a Klaus és Az öt legenda - 2010 után.
  Címkék:
 • 2023. december 3. 17:48
  Harangszentelés a magyar Sion: Esztergom bazilikájában az első adventi gyertya meggyújtásának napján.
  Címkék:
 • 2023. december 1. 14:18
  Szentmártoni János a kétnapos konferencia első napján a művészetet, a kultúrát a "lélek oxigénjének" nevezte, amelynek küldetése nem lehet továbbra sem kisebb, minthogy kiragadja az embereket a "rohanásból vagy épp zuhanásból, megtartson".
 • 2023. december 1. 13:00
  Címkék:
 • 2023. november 30. 18:52
  A magyar rádiózás napja december 1., 1925-ben ezen a napon indult el a rendszeres rádióadás Magyarországon. Az első kísérleti adásokat már 1923-ben megkezdte az Antenna Hungária "elődje", a Magyar Királyi Posta, így idén százéves a magyar rádiózás.
  Címkék:
 • 2023. november 29. 10:27
  Turisták paradicsoma hazánk egyik legszebb hegysége: a Mátra. Ösvényei mind a négy évszakban élményt nyújtanak a vándorlóknak.
  Címkék:
 • 2023. november 27. 21:40
  Semjén Zsolt hangsúlyozta: a Kereszténydemokrata Néppárt mindig az interkonfesszionalitást képviselte. Ezért a KDNP Protestáns Műhelye nem egyfajta zárvány, hanem szellemi többlet, ami a klasszikus és a legmodernebb protestáns könyvekkel és gondolatokkal gazdagítja és inspirálja a Kereszténydemokrata Néppártot, és így a magyar kereszténydemokráciát.
  Címkék:
 • 2023. november 26. 22:10
  „S gyermeketek az iskolában / Ne hallja szülőjé szavát?! / Ne hagyjátok a templomot, /A templomot s az iskolát!" – írta legendás költeményében Reményik Sándor.
 • 2023. november 26. 18:47
  A liturgiát követő beszédében Soltész Miklós megemlékezett arról, hogy 630 évvel ezelőtt megkínozták és a Moldva folyóba dobták Nepomuki Szent Jánost, a mátranováki templom névadóját. A vértanú élete példát mutatott mindannyiunknak - mondta.
 • 2023. november 25. 20:35
  Büki Attila 1992-ben hozta létre a Xénia Könyvkiadót és Oktatási Stúdiót. Ezzel olyan könyvek kiadását támogatta, amelyek az akkori magyar művelődéstörténetből és sajtótörténetből hiányoztak. Elindította és tíz éven át működtette a vidéki újságírást segítő Gárdonyi Géza Újságíró Iskolát – idézi fel a történéseket Cs. Varga István.
A gondola.hu archívumának helyreállításán dolgozunk. Az esetlegesen hiányzó tartalmak eléréséhez türelmét kérjük.
 • A médiumok sodrása: aki győz, az „populista"
  Nem az a lényeges, hogy a holland polgárok hogyan szavaznak. Hanem az, hogy az úgynevezett brüsszeli politikusok elégedettek-e a demokrácia megnyilvánulásával. Ez önmagában mutatja, hogy bohózattá züllött az Európai Unió. Ugyan nem küldtek tankokat tagállamokba, mint a Kreml tette 1956-ban és 68-ban – még. De zavarja őket a nép, a lakosság.
 • „Halogén” ünnep
  A magyar kultúra kimeríthetetlen kincsesbánya. Egy emberi életpálya kevés ahhoz, hogy a legfényesebb kincseket is fölfedezzük, és hagyjuk, hogy hassanak ránk, hogy valódi, nemes élményeket adjanak, melyek gazdagítanak, erősítenek, szépségekkel töltenek fel bennünket.
 • Támadás a lélek ellen
  Az a riasztó kép tárul a szemünk elé, hogy a liberálisok, progresszívek és a neomarxisták vegyes házasságának koszlidérce újra bejárja Európát, és talán nemcsak a mi kontinensünket, hanem az egész nyugati civilizációt, ideértve természetesen Latin-Amerikát is – fogalmaz Szánthó Miklós.
 • Ötvenéves a Magyar Külügyi Intézet
  Valójában a legsikeresebb politikai termékünk nemzetközi vizeken éppen az, hogy Magyarország, bár csak tízmilliós ország, mégis képes önálló külpolitikát folytatni - hangsúlyozta Orbán Viktor.
 • Új millenniumi városközpont
  "Célunk, hogy a Budapest legyen a legerősebb szellemi, gazdasági politikai erőközpont a régióban" - hangoztatta Lázár János.
MTI Hírfelhasználó