Újabb két magyar arany Szegeden
2024. június 15. 14:10

A győztes Gazsó Alinda, Csipes Tamara, Fojt Sára és Pupp Noémi (j-b) a női kajak négyesek 500 méteres versenyének eredményhirdetésén a szegedi kajak-kenu Európa-bajnokságon 2024. június 15- MTI/Kovács Tamás

A magyar versenyzők újabb két aranyérmet szereztek szombaton délelőtt a szegedi gyorsasági, para kajak-kenu és SUP Európa-bajnokságon.

A múlt heti válogató és szétlövés megnyerésével Eb-keretbe és olimpiai csapatba került Kiss Ágnes és Nagy Bianka szegediként duplán hazai pályán versenyzett a Maty-éren, és alaposan meg is hálálták a közönségnek a bíztatást. Bár az 500 méternek az azonos oldalon evező spanyolok vágtak neki a leggyorsabban, a magyarok 250 méternél megelőzték őket és a hajrához érkezve tisztán vezettek. Az utolsó métereken aztán a 18 éves Kiss és a 23 éves Nagy némileg elfáradt, de az előnyük kitartott a célig, így újabb hazai aranyérmet ünnepelhettek a szurkolók.
   
Ehhez a számhoz hasonlóan a női kajak négyesek versenyében is hét hajó szállt vízre, köztük a Pupp Noémi, Csipes Tamara, Fojt Sára, Gazsó Alida Dóra összeállítású magyar egység. A hazai kvartett jól osztotta be az erejét, az óvatos kezdés után a hajrához közeledve már az ő hajójuk orra volt legelöl, s végül a lengyelek és a norvégok előtt mintegy fél hajóhossz előnnyel beérve magabiztos győzelmet arattak.
   
A hazai csapat parádés teljesítményt nyújtva összesen négy aranyérmet szerzett a délelőtti programban.

MTI
Címkék:
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • Menczer Tamás: Melegszik a pite, Peti!
  • A kölcsönös tisztelet elve az ENSZ előtt
    "A szankciók jobban ártanak egyes európai országoknak, mint Oroszországnak, s azt is látjuk, hogy sok nyugat-európai vállalat és ország egyszerűen kikerüli a szankciókat" - leplezte le a nyugat-európai szélsőséget Szijjártó Péter.
  • A magyarokra mindig számíthatnak a bajba kerülők
    Rétvári Bence a HUNOR mentőszervezet újraminősítési eljárásának záróünnepségén emlékeztetett: szervezet egymás után harmadik alkalommal kapta meg az ENSZ INSARAG legmagasabb minősítését, amit háromszor csak az Amerikai Egyesült Államok mentőcsapata és a magyar mentőszervezet tudott megszerezni.
  • A Nyugat-Balkánnak már bent kellene lennie az EU-ban
    Orbán Viktor méltánytalannak és igazságtalannak nevezte, hogy azok az országok, amelyek évek óta dolgoznak azon, hogy érdemalapon tudjanak bekerülni az EU-ba, most hátrasorolást szenvednek el.
MTI Hírfelhasználó