Kivonulhatnak az oroszok Fehéroroszországból
2023. március 27. 13:09

A Fehéroroszországban tartózkodó orosz katonák száma nagyjából négyezerre csökkent – közölte az Ukrán Állambiztonsági Szolgálat szóvivője a vg.hu cikke szerint. Andrij Demcsenko hozzátette: a csapatkivonás oka az lehet, hogy a gyakorlaton vagy kiképzésen átesett katonákat visszaszállítják Oroszországba, mert onnan vezénylik majd őket az ukrán frontra.

A szóvivő arról is beszélt, hogy a fehérorosz fenyegetés miatt folytatják a közös határszakasz védelmének megerősítését. Ennek érdekében az ukrán állam lefoglal minden magántulajdonban lévő területet a fehérorosz és az orosz határszakaszon. Az államosítás a határtól számított legfeljebb két kilométeres területre vonatkozik. A lefoglalt földek az ukrán Állami Határőrséghez kerülnek, hogy ezeket a területeken megerősíthessék az ország védelmét.

vg.hu
Címkék:
  • Politikus helyett propagandista az EU-vezetőségben
    Elborzadva látjuk, hogy a kommunizmus eszmerendszere a globalizmus és a balliberalizmus álarca mögött már meghódította az unió legerősebb országait, és nagy erőkkel dolgozik a keleti régiók bedarálásán. Ezt a folyamatot hatalmas tőketúlsúly támogatja – mutat rá Bánó Attila.
  • Gyimesbükk: etnikai kirekesztés az Európai Unióban
    Erdélyben, a Gyimes-völgyben Gyimesbükk már nem Hargita megye része, a szomszédos román megyéhez sorolták. A gyimesbükki csángó magyaroknak ez az intézkedés sok nehézséget, mennyi szenvedést okoz" - mondta Soltész Miklós.
  • Megkezdtük a felkészülést az uniós elnökségre
    A miniszterelnök bejelentette: Magyarország megkezdte a felkészülést az európai uniós elnökségre. Hangsúlyozta: tapasztalatban, felkészültségben nincs hiány; kormánya második elnökségére készül, ami Európában szinte példa nélküli.
MTI Hírfelhasználó