A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének közleménye
2024. május 15. 12:42

Szombathely után Debrecen ad otthont a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) országos Telefonos Napi szakmai konferenciájának. A résztvevő önkéntesek és szakemberek az ifjúsághoz kapcsolódó hívástartalmakkal, a különböző veszélyforrásokkal, a kapcsolódó prevenciós tevékenységekkel kapcsolatban hallhatnak előadásokat és kerekasztal beszélgetésekben vehetnek részt.

A LESZ Debrecenben tartandó Telefonos Napi szakmai rendezvényén középpontba helyezi a fiatal hívókkal folytatott segítő beszélgetések tapasztalatait, az őket érintő problémákat, veszélyforrásokat és a megelőzés lehetőségeit. A szövetség meghívott vendégei a Kék Vonal, az IMSZ, az Áldozatsegítő Központ,a Drog Stop Budapest Egyesület, a Drogkutató Központ, a 112-es segélyhívó vonal és az NNGYK szakemberei. A konferencia lehetőséget biztosít a különböző állami és civil szervezetek képviselőinek tapasztalatcseréjére, az együttműködési lehetőségek továbbfejlesztésére. A szakmai program az Ifjúsági Házban a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával valósul meg.

Információk: Dudás Erika leszelnok@gmail.com

    Kiadó: Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége

OS
Címkék:
 • Magyar győzelem a hazai futballban
  Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • 175 éve foglaltuk vissza Buda Várát a Habsburgoktól
  175 éve újra magyar zászlót tűztek a budai Várra a honvédek, akik a magyar szabadságért harcoltak, ez pedig olyan hagyomány, "amelyre erős haderőt tudunk építeni". "Ma szuverenitásunkat kell megvédenünk a veszélyek korában, Magyarország békéjét meg kell őriznünk, ki kell maradnunk a szomszédságunkban dúló háborúból" - emelte ki a miniszter.
 • A baloldali politikusok Soros zsebében vannak
  A baloldali politikusokról mindenki tudja, hogy egytől egyig Soros zsebében vannak. A régiek is meg az újak is. Márpedig aki fizet, az rendeli a zenét - fogalmazott a Kertvárosban Orbán Viktor.
 • Az Egri csillagok első filmváltozata
  A filmet száz évvel ezelőtt, nem sokkal Gárdonyi halála után kezdték forgatni az akkori politikai és szakmai szervezetek támogatásával. A belügyminiszter külön rendeletben engedélyezte, hogy az egész ország területén forgathassanak. A várostromot a Cseszneki várban vették fel, de forgattak a gellérthegyi Citadellánál, a Budai vár egyik bástyájánál és egy fennmaradt képkocka tanúsága szerint a Sümegi várnál is.
MTI Hírfelhasználó