A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének közleménye
2024. május 15. 12:42

Szombathely után Debrecen ad otthont a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) országos Telefonos Napi szakmai konferenciájának. A résztvevő önkéntesek és szakemberek az ifjúsághoz kapcsolódó hívástartalmakkal, a különböző veszélyforrásokkal, a kapcsolódó prevenciós tevékenységekkel kapcsolatban hallhatnak előadásokat és kerekasztal beszélgetésekben vehetnek részt.

A LESZ Debrecenben tartandó Telefonos Napi szakmai rendezvényén középpontba helyezi a fiatal hívókkal folytatott segítő beszélgetések tapasztalatait, az őket érintő problémákat, veszélyforrásokat és a megelőzés lehetőségeit. A szövetség meghívott vendégei a Kék Vonal, az IMSZ, az Áldozatsegítő Központ,a Drog Stop Budapest Egyesület, a Drogkutató Központ, a 112-es segélyhívó vonal és az NNGYK szakemberei. A konferencia lehetőséget biztosít a különböző állami és civil szervezetek képviselőinek tapasztalatcseréjére, az együttműködési lehetőségek továbbfejlesztésére. A szakmai program az Ifjúsági Házban a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával valósul meg.

Információk: Dudás Erika leszelnok@gmail.com

    Kiadó: Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége

OS
Címkék:
  • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
    Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Olimpia 2024
    A francia fővárosban 1900 és 1924 után harmadszor rendeznek nyári ötkarikás játékokat. Franciaországban 1924-ben Chamonix, 1968-ban Grenoble, 1992-ben Albertville volt téli olimpia házigazdája.
  • Magyarjaink hajóztak a Szajnán
    A magyar csapat 180 tagú, többen azonban hiányoztak a ceremóniáról, mert vagy még meg sem érkeztek a francia fővárosba, vagy a hétvégén már verseny vár rájuk. A nők zöld ruhát, míg a férfiak sötét zakót és világos inget viseltek.
  • Nemzetpolitika a Lajtától a Berecki-havasokig
    Megállapították: az elmúlt évek nemzetpolitikájának köszönhetően a külhoni magyar közösségek az élet minden területén megerősödtek.
MTI Hírfelhasználó