Harcparancs, rajtaütés
2024. június 16. 20:55

Háromnapos tervezés, cselekvési vázalatok, terepasztal és harcparancs elkészítése után rajtaütést gyakoroltak a leendő kiképző altisztek az MH Bauer Gyula 5. Területvédelmi Ezred, 48. Területvédelmi Zászlóalj bázisán.

2024.06.13_Kaposvár_kiképző altisztek gyakorlata_fb_01

Varga Erika százados felvétele

A tízhetes felkészítés célja, hogy olyan általános katonai, szakmai és alapvető pedagógiai ismeretekkel rendelkező, magabiztos, jól felkészült szakembereket biztosítsanak a Magyar Honvédségnek, azon belül a Területvédelmi Erőknek, akik azt követően már a kiképzést vezetik.

honvedelem.hu
Címkék:
 • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
  Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől
  Joe Biden az X közösségi oldalon közzétett levelében úgy fogalmazott: "úgy hiszem, hogy a pártom és az ország legjobb érdekét az szolgálja, hogy visszalépjek, és kizárólag kötelezettségeim teljesítésére összpontosítsak elnöki időszakom hátralévő idejében".
 • Piastri karrierje első sikerét aratta a Körmagyaron
  Új bajnokot avatott a magyar versenypálya: ausztrál siker Mogyoródon. A herendi sisak a második helyre volt jó Lando Norrisnak.
 • A magyar tenger nemes hagyománya
  Napos, gyengén szeles idő és - ahogy a balatoni hajósok mondják - "kivasalt", vagyis teljesen sima víz fogadta a Balaton-átúszás résztvevőit. A tó vize 26-27 fokos és később sem várható jelentős szélerősödés.
MTI Hírfelhasználó