Toroczkai László átadta EP-mandátumát Borvendég Zsuzsannának
2024. június 18. 22:25

A Mi Hazánk elnöke aláírta a lemondó nyilatkozatot, amellyel átadta az európai parlamenti (EP-) mandátumát Borvendég Zsuzsannának, és üzent Magyar Péternek is.

Toroczkai László az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben úgy fogalmazott: "van, aki nem tudott lemondani" a havi mintegy hétmillió forintos jövedelemről és még rengeteg egyéb juttatásról, és "egy irányított szavazással - ígérete ellenére - megtartotta magának az EP-mandátumot".
   
"Sikerült neki nyolc érvet felsorakoztatni az EP-mandátum megtartása mellett, és egyetlen ellenérvet sem említeni. Mi ehhez képest a jogosan sokat kritizált nemzeti konzultáció vagy Karácsony budapesti lakógyűlése?" - tette fel a kérdést a Mi Hazánk elnöke, megjegyezve, "ezeknél legalább a látszatra adtak".
   
"Nem baj, vagyunk azért még egy páran", akiknek számít az adott szó, az elv, az eszme, "a közösség, akiket képviselünk" - írta Toroczkai László.

mti
Címkék:
 • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
  Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől
  Joe Biden az X közösségi oldalon közzétett levelében úgy fogalmazott: "úgy hiszem, hogy a pártom és az ország legjobb érdekét az szolgálja, hogy visszalépjek, és kizárólag kötelezettségeim teljesítésére összpontosítsak elnöki időszakom hátralévő idejében".
 • Piastri karrierje első sikerét aratta a Körmagyaron
  Új bajnokot avatott a magyar versenypálya: ausztrál siker Mogyoródon. A herendi sisak a második helyre volt jó Lando Norrisnak.
 • A magyar tenger nemes hagyománya
  Napos, gyengén szeles idő és - ahogy a balatoni hajósok mondják - "kivasalt", vagyis teljesen sima víz fogadta a Balaton-átúszás résztvevőit. A tó vize 26-27 fokos és később sem várható jelentős szélerősödés.
MTI Hírfelhasználó