A XXIX. Szent László-vacsora Budán
2024. június 28. 00:12

Jelképesen maga a több mint kilenc évszázada elhunyt uralkodó is jelen volt a XXIX. Szent László-vacsorán, amelyet a király névnapján tartottak egy budai étteremben.

Szent László király | Magyar Kurír - katolikus hírportál

magyarkurir

A lakomán tizenhárom budapesti és egy esztergomi alkotó értelmiségi vett részt, és igazodva a szoros liturgiához: fölidézték a király alakját, rámutatva tevékenységének mához szóló üzeneteire, taglalták az idők jeleit, s a jelen kihívásait megnevezve a jövőbe tekintettek.

gondola

A találkozón az ősi magyarfajta bor mellett a jelképesen sziklából fakasztott vizet fogyasztották az alkalomhoz illő ételkülönlegességek mellett.

A szent királlyal való találkozást közösen elmondott imával zárták.
 

gondola
Címkék:
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
  • Patrióta kiáltvány
    A Patrióta kiáltvány szövege szerint Európa nemzetei történelmi fordulóponthoz érkeztek. Az Európai Unió - ami egykor a megbékélés vágyában gyökerező álomprojekt volt a két világháború és több évtizednyi megosztottság által okozott pusztítást követően - az európaiak ellen fordult, és most olyan érdekeket képvisel, amelyek ellentétesek a nemzetek, a térségek és az európai hazánkat alkotó kis közösségek akaratával.
  • Nyílpuskával lőttek nyakon őrt az izraeli nagykövetségnél
    A sebesült agyonlőtte a támadót. Migránsok magyar-szerb rendőr járőrre is rálőttek a határtérségben - emlékeztetett a főtanácsadó.
  • Tisztavatás – díszelgő alabárdosokkal
    Az eseményen az NKE RTK 138 hallgatója, 96 férfi és 42 nő ünnepélyes keretek között, a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt, Pintér Sándor, a kormány több más tagja és a rendvédelmi szervek tábornoki kara jelenlétében tette le az esküt az NKE Ludovika Campusán.
MTI Hírfelhasználó