Hőség - A legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki
2024. július 10. 14:49

A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki a HungaroMet Zrt. tizenkét vármegyére csütörtök éjfélig: az érintett vármegyékben a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett alakulhat.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez szerdán eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: csütörtök éjfélig Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, valamint Tolna vármegye területére adtak ki piros fokozatú figyelmeztetést.
   
Erre az időszakra további hét - Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-SoproHőség - A legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökren, Heves, Nógrád, Vas, Veszprém és Zala - vármegye területére másodfokú figyelmeztetést adtak ki a várhatóan magas középhőmérséklet miatt. Ott a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok felett alakulhat.

MTi
Címkék:
 • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
  Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Vekerdi 100
  Vekerdi az ELTE-n a könyvtár- és népművelő szakos hallgatók legkedveltebb tanára volt. Tanítványai büszkén állítják: tőle hallgatták a legtartalmasabb előadásokat. Ravasz módon távolították el az egyetemről. Arra a szakra nem vettek fel hallgatót, amelyen az előadásait tartotta. A létrejött sine cura helyzetet nem vállalta. Önként távozott. Könyvtáros lett az MTA Könyvtárában. Rangot szerzett a könyvtárosi munkának és hivatásnak.
 • Az ukrán-orosz háború kiváltó oka: atlanti korrupció
  Arról sűrűn hallgatnak, hogy a katonai beavatkozást az USA provokálta ki. Dollár milliárdokat „fektetett be” a korábbi ukrán belpolitikai erőviszonyok megváltoztatásába, része volt az ottani zavargások kirobbantásában, majd a neki tetsző kormányzat hatalomra juttatásában – leplezi le az atlanti szélsőséget Bánó Attila.
 • Trumpot ünnepelték hívei
  A fülén fehér kötést viselő volt amerikai elnök a zsúfolásig megtelt aréna felé intett, és tapsot kapott éljenző híveitől, két nappal a pennsylvaniai nagygyűlésen történt merénylet után.
MTI Hírfelhasználó