Vizet oszt három budapesti csomópontban a BKK
2024. július 10. 15:04

Vízosztással igyekszik elviselhetőbbé tenni az utazást a rekkenő hőségben a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), amely három forgalmas budapesti csomópontban várja palackozott ivóvízzel a járókelőket 11 és 14 óra között: Kelenföldön, a Széll Kálmán téren és a Keleti pályaudvarnál - közölte a BKK szerdán az MTI-vel. Az országos tisztifőorvos által péntekig elrendelt legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás idején a BKK munkatársai több ezer palack ivóvizet osztanak ki a három csomópontban. A BKK emellett fokozott klímaellenőrzést rendelt el a járatokon, valamint nyomatékosan felhívja a járművezetők figyelmét a klímaberendezés használatára. Megnyitották továbbá az ügyfélközpontjaikat azok előtt, akik nehezen viselik a rekkenő hőséget. Nyitvatartási időben ezekbe bárki bemehet és a kihelyezett ballonokból hűsítheti magát.

Kitértek arra is, hogy a BudapestGO applikáció is hasznos segítség lehet a forró napokon, mivel az alkalmazás feltünteti a fővárosban található ivókutakat. A BKK mindenkitől azt kéri, hogy az utazására vigyen magával vizet.

MTI
Címkék:
 • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
  Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Vekerdi 100
  Vekerdi az ELTE-n a könyvtár- és népművelő szakos hallgatók legkedveltebb tanára volt. Tanítványai büszkén állítják: tőle hallgatták a legtartalmasabb előadásokat. Ravasz módon távolították el az egyetemről. Arra a szakra nem vettek fel hallgatót, amelyen az előadásait tartotta. A létrejött sine cura helyzetet nem vállalta. Önként távozott. Könyvtáros lett az MTA Könyvtárában. Rangot szerzett a könyvtárosi munkának és hivatásnak.
 • Az ukrán-orosz háború kiváltó oka: atlanti korrupció
  Arról sűrűn hallgatnak, hogy a katonai beavatkozást az USA provokálta ki. Dollár milliárdokat „fektetett be” a korábbi ukrán belpolitikai erőviszonyok megváltoztatásába, része volt az ottani zavargások kirobbantásában, majd a neki tetsző kormányzat hatalomra juttatásában – leplezi le az atlanti szélsőséget Bánó Attila.
 • J.D. Vance alelnökjelölt Magyarország barátja
  Az ő elkötelezettsége és közös értékeink iránti tisztelete biztosítja, hogy folytathatjuk az együttműködést olyan fontos területeken, mint a vallásszabadság védelme és a békepárti erőfeszítések.
MTI Hírfelhasználó