Kultúra
 • 2022. január 13. 00:04
  A vadászat kitörölhetetlen az emberiség történetéből, a vadászat az ember antropológiai öröksége - jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes A vadászat választott engem című könyv szerdai budapesti bemutatóján.
 • 2022. január 10. 16:02
  A Centrál Színház január 15-ére tervezett premierjét – mely a teátrum történetének eddigi legmonumentálisabb előadása – majdnem meghiúsította, hogy az előadás egyik szereplője néhány nappal a bemutató előtt megbetegedett. Sidney Lumet 1976-os, sokszorosan Oscar-nyertes filmje, a Network színpadi adaptációjának hazai ősbemutatóját Schell Judit menti meg azzal, hogy beugrik Louise Schumacher szerepébe. A látványos videótechnikát felvonultató, a média mákonyos hatalmáról szóló előadásban többek között Alföldi Róbertet, Martinovics Dorinát, László Zsoltot, Fehér Tibort és Bodrogi Gyulát láthatják majd a nézők.
  Címkék:
 • 2021. december 28. 08:34
  A Szervátiusz szobrászművész felesége, Klára asszony szerkesztette „Mária-könyv”, a legjobbkor érkezett hozzánk. Kis túlzással talán a huszonnegyedik órában az új Özönvíz előtt. Bárkaépítésre talán már nincs idő, de ha Petrás Mária intelmeit megfogadjuk, életelveit a magunkévá tesszük, van remény a megmenekülésre.
 • 2021. december 27. 19:27
  The New York Times, Der Spiegel, Daily Mirror – a 1848 és 2020 közötti több mint 170 évben hol gyakrabban, hol ritkábban, de ott volt hazánk a legnagyobb nyugati újságok címlapjain. Az eleinte kedvező kép fokozatosan torzult egyre negatívabb irányba a századforduló után, ritka enyhülésekkel. A Címlapon Magyarország című könyv a miértekre is választ ad, például, hogy miért kedves a magyar baloldal a nyugati sajtónak, és e tekintetben körülbelül miért mindegy, mit csinál a jobboldal.
 • 2021. december 17. 22:50
  Kóbor János rockénekes emlékére tartott gyászmisén a Szent István-bazilikában. Kóbor János Liszt Ferenc-díjas rockénekes, a Kossuth-díjas Omega együttes alapító tagja. Neves politikusok is részt vettek a gyászmisén.
 • 2021. december 16. 16:30
  Elkészült a Magyar Zene Háza épülete, amely január 22-én, a magyar kultúra napján interaktív zenetörténeti kiállítással és zenei programokkal nyitja majd meg kapuit.
 • 2021. december 12. 10:04
  Monszpart Zsolt: A mai fiatalok egy része, akik nem cserkészek, keresik a helyes értékrendet, azt az erkölcsi iránytűt, amely támaszt nyújt mindennapi kérdéseikben jó válaszokat találni. Nyitottak a keresztény tanítás megismerésére. Itt van küldetésük a cserkészeknek – és minden keresztény embernek.
 • 2021. december 10. 21:15
  Pozsgai Zsolt: Sikerült a barátaimról bebizonyítani, hogy sokkal tehetségesebbek, mint azt a magyar kulturális közélet hiszi. Az, hogy Szabó Máté, Pap Katalin, Békefi Viktória és Lux Ádám már nagyon sok „Best” díjat kapott Ausztráliától Kanadáig, azt jelzi nekem, hogy jól döntöttem.
 • 2021. december 7. 16:04
  Az egyházak társadalmi jelenléte a koronavírus-járvány idején is élő, eleven maradt - mondta a köztársasági elnök a magyarországi történelmi egyházak vezetőinek tiszteletére rendezett adventi ebéden kedden a Sándor-palotában.
 • 2021. december 7. 12:14
  Nemzeti ünnepeket és nemzetközi emléknapokat összegyűjtő honlap indult, amely az adott eseményről szóló ünnepségek, megemlékezések megszervezéséhez nyújt segítséget - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
MTI Hírfelhasználó