belföld
 • 2021. november 27. 19:33
  Tarlós István: A minap összetákoltak egy vizsgálóbizottságot, amiben a vizsgálandó grémium emberei vannak többségben. Ez már önmagában is egy svihák gondolat, mert a bizottsági szavazásnál ők dönthetik majd el, hogy mi kerüljön be a bizottság jelentésébe.
 • 2021. november 26. 13:35
  Amíg az Orbán-kormány vezeti Magyarországot, addig a határkerítés állni fog, és a kormány mindent megtesz a bevándorlás ellen, elutasítja az illegális bevándorlás legalizációját és a kötelező kvótát - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.
 • 2021. november 25. 17:24
  Varga Judit: Az elhurcoltak jelentős része soha nem térhetett vissza, földi maradványaik máig ismeretlen helyen, jelöletlen sírokban nyugszanak. Kitért arra is, hogy a hazatérőket nem várták "ünneplő tömegek", hátrányos megkülönböztetéssel és azzal kellett szembenézniük, hogy másodjára is "semmibe veszi őket a rendszer".
 • 2021. november 25. 09:12
  A Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatója szerint első körben csak az volt biztos, hogy Budapest vezetésébe a 2010 előtti emberek jöttek vissza, mára viszont egyértelművé vált, hogy velük együtt a 2010 előtti módszerek, mutyik is visszatértek.
 • 2021. november 24. 20:32
  Gulyás Gergely a kutatóintézet alapításának 15. évfordulója alkalmából tartott rendezvényen közölte: ma már nemcsak a múlt "értelmezése és újraértelmezése" folyik, hanem a jelen értelmezése is a politika tárgya, sőt talán a legfontosabb politikai küzdelmek része.
 • 2021. november 24. 10:04
  Áder János azt mondta: az expo egy vállalkozói kiállítás, ahol vízgazdálkodásról, fenntartható mezőgazdaságról, okos városokról, energiahatékonyságról, a közlekedés zöldítéséről lesz szó. A kiállítók kétharmada magyar, de érkeznek lengyel, cseh cégek is. A kiállítók egy része már piaci terméket mutat be, egy részük pedig szponzort keresve ötletekkel jelentkezik - tette hozzá.
  Címkék:
 • 2021. november 22. 11:17
  – A Jobbik–DK-paktum létrejöttével Jakab Péter ugyan bejuttatja a parlamentbe pártját, de az ideológiájának, politikai arcélének és az identitásának elvesztésével nagy árat fizet, ezért politikai sikerről sem beszélhetünk az esetükben – közölte lapunkkal Kiszelly Zoltán, a Századvég igazgatója. Az elemző megmosolyogtatónak és feleslegesnek nevezte, hogy a Jobbik az utóbbi időben tagadta a megállapodás létezését, hiszen a paktum a választók körében ismert.
 • 2021. november 20. 17:22
  Láng Zsolt az MTI-hez szombaton eljuttatott videójában azt mondta: "két hete nem kapunk válaszokat a városháza eladása körüli botrány részleteiről". Karácsony Gergely főpolgármester és a baloldali politikusok "vagy hallgatnak, vagy össze-vissza beszélnek."
 • 2021. november 18. 13:40
  Magyarország számára prioritás, hogy támogassa Georgia európai uniós és NATO-csatlakozási törekvéseit - emelte ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter csütörtökön Budapesten, miután Georgia védelmi miniszterével folytatott tanácskozást.
 • 2021. november 17. 22:10
  Yoram Hazony véleménye szerint a magyar nemzet vagy független lesz, tehát saját parlamentje, kormánya, és bíróságai döntik el, hogy az országban milyen törvények legyenek, vagy Magyarország gyakorlatilag egyfajta protektorátusa lesz az európai birodalomnak.
 • Elindult a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között
  Elindult a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram-train, az első utasokat szállító, menetrend szerinti szerelvény hétfőn fél négykor gördült ki a vásárhelyi nagyállomásról.
 • Orbán Viktor az OECD főtitkárával tárgyalt
  Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután a Karmelita kolostorban tárgyalt a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) közelmúltban kinevezett új főtitkárával, Mathias Cormannal - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
 • Tovább nőtt a genderideológiát elutasító magyarok aránya
  Amíg 2021 áprilisában a magyar felnőtt lakosság 69 százaléka gondolta úgy, hogy a férfi és női nemek velünk született tulajdonságok, addig novemberben már közel háromnegyedük, 72 százalékuk helyezkedett ugyanerre az álláspontra. Ráadásul emelkedett azoknak az aránya is, akik szerint csak férfi és csak női nem létezik: 2021 áprilisában 66, novemberben pedig már 73 százalékuk utasította el e tekintetben is a genderideológia legalapvetőbb állítását – derül ki az Alapjogokért Központ áprilisi és novemberi közvélemény-kutatásából.
MTI Hírfelhasználó