belföld
 • 2023. január 27. 09:46
  Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában.
 • 2022. december 27. 00:08
  Brüsszel a korrupció mocsara. Miközben másokat vádolnak korrupcióval, meg az európai értékekre hivatkoznak, lábbal tiporják ezeket az értékeket. Ez az ügy még el fog húzódni, hiszen hatvan képviselő ellen nyomoznak – részletezi Kiszelly Zoltán.
 • 2022. szeptember 28. 08:06
  Továbbra is rendben haladnak a tárgyalások az Európai Bizottsággal a kondicionalitási mechanizmusról – hangsúlyozta lapunknak Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter. Szerinte a politikai szempontok bár befolyásolni fogják, de nem írják felül a Magyarországnak járó uniós forrásokkal kapcsolatos későbbi döntéseket – mondja Navracsics Tibor.
 • 2022. szeptember 6. 13:35
  Sikeres tizenkét év áll mögöttünk a nemzetpolitikában - jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára kedden Szegeden.
 • 2022. július 29. 08:59
  Zala vármegye az innováció fellegvára lehet, hiszen a közép-európai jelentőségű tesztpálya mellé már most számos további innovatív piaci szereplő telepedett meg, és továbbiak megjelenése is várható – mondja Császár Zoltán, a KDNP Zala vármegyei elnöke.
 • 2022. július 15. 12:58
  Nincs olyan nehézség vagy gond, amelyet nem lehet leküzdeni, ha a hazáért tenni akaró fiatalok vannak közöttünk - mondta a miniszterelnök politikai igazgatója a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karának pénteki budapesti oklevélátadó ünnepségén.
 • 2022. június 24. 15:31
  Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az elhangzottakra reagálva azt mondta, hogy az év elején az óvónők, pedagógusok és a kulturális dolgozók bére tíz, a bölcsődei dolgozóké húsz, az orvosoké 38,5, az ápolóké pedig 21 százalékkal emelkedett.
 • 2022. április 15. 23:44
  A kormánypártok programjából sok mindent a Munkáspárt is megcsinálna, a Fidesz-KDNP választási győzelme pedig nem véletlen: jól kormányoztak, jól vették a járvány és a háború akadályait – véli a Munkáspárt elnöke. Thürmer Gyula szerint olyan viszont nincs, hogy egyesült ellenzék, sőt, baloldali sincs igazán a parlamentbe jutott pártok között.
 • 2022. április 1. 14:11
  Óriásinak nevezte a vasárnapi országgyűlési választás tétjét Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy pénteki budapesti kampányrendezvényen.
 • 2022. március 6. 09:25
  Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő óva intett az olyan felelőtlen kijelentésektől is, amelyek a magyar érdekeket, valamint a kárpátaljai magyarságot sodorhatják veszélybe.
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • Az újabb szankciók veszélyeztetik az energiabiztonságot
  A kormány továbbra is a magyar emberek érdekét és véleményét képviseli: a magyarok 97 százaléka nemet mond a szankciókra, itt az ideje, hogy ezt Brüsszelben is meghallják - olvasható a szaktárca közleményében.
 • Golyófogó helyett – jövendőmondó...
  Valóban, amikor ő és társai színre léptek, az országban még itt állomásoztak a megszálló szovjet csapatok, és neki magának voltak is személyes tapasztalatai arról, milyen következményei vannak annak, ha valaki ellenáll, vagy megpróbálja lebontani azt az embertelen korszakot, melyet a kommunista Magyarország időszakának nevezünk – fogalmaz Bakos Katalin.
 • Energiaforrások: ne kerüljünk cseberből vederbe
  Az energetikai függés problémáját egyidejűleg és úgy kell megoldani, hogy az ne eredményezzen egy másik egyoldalú függést - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke Pozsonyban a V4-es országok parlamenti elnökeinek találkozóján pénteken.
MTI Hírfelhasználó