Világjáró
 • 2016. február 6. 09:49
  A május elsején életbe lépő új uniós vámszabályok közel félmillió magyar vállalkozás dolgát könnyíthetik meg.
 • 2011. április 19. 16:54
  Bécs is támogatja a Jane Goodall Intézet használt mobiltelefon-gyűjtő kampányát. Minden leadott telefon után 1,5 eurót kap a szervezet.
 • 2010. április 8. 18:34
  Messina nobile Siciliae caput – ezt az érdekes várost Szicíliába jövet legalább egyszer meg kell látogatni.
 • 2010. március 5. 15:22
  A falakon kívüli Szent Pál-bazilikát és a Lateráni Szent János-bazilikát is földolgozta a pennsylvaniai Villanova egyetem a Vatikán és mindenekelőtt a világháló közönségének nagy örömére. A kivételes minőségű panorámafilmeket nem szabad kihagyni!
  Címkék:
 • 2009. december 30. 14:50
  Úgy 700 000 látogatót várnak Bécs legnagyobb szabadtéri szilveszteri bulijára, a Silvesterpfad-ra. Lesz itt minden: valcertől és az operettől a rockon át Robbie Williams-ig. 100 osztrákból 2 látogatja az efféle rendezvényeket. A többi üzlet.
  Címkék:
 • 2009. december 15. 11:30
  Bár sokkal több bort szerettem volna befuttatni és velük együtt látni a polcokon a Hungary feliratot, saját lelkesedésemből és erőmből egyelőre ennyi sikerült. Valami azt súgja, hogy hamarosan lesz az angol borkereskedésekben Hungary felirat és lesz az angol Decanter címlapján magyar bor.
  Címkék:
 • 2009. december 2. 14:28
  Ramlehben a tűzijátékkal egybekötött ünnepség végén műsort adtak a kisváros ferencesek vezette iskolájának diákjai. Így már nemcsak Pest büszkélkedhet Ferenciek terével vagy Pécs a Ferencesek utcájával, hanem az izraeli város is.
  Címkék:
 • 2009. december 1. 10:33
  Végül nagy megkönnyebbülésemre visszarepült a szigetre én viszont úgy döntöttem, hogy véget vetek száműzetésemnek és itthon maradok. Nyilvánvalóvá vált, hogy a honleánykodás kevés, a szigetországbeli magyar borpromóciót és boreladást egymagam nem tudom megoldani komoly hazai támogatás nélkül, de tapasztalataimat hasznosítani kell.
  Címkék:
 • 2009. október 30. 14:30
  Az egykori londoni dokk negyedre épült Canary Wharf Európa, és a világ egyik legbefolyásosabb üzleti központja lett. A ma már naponta közel 100 ezer ember számára munkát biztosító központnak van külön vasúti összeköttetése a belvárossal, rádiója, 3 napilapja (ebből 2 üzleti), és több havi magazinja.
  Címkék:
 • 2009. október 24. 11:35
  A bolgár fővárosban nemcsak II. Sándor impozáns lovas szobra árulkodik a bolgárok oroszok iránti hagyományos rokonszenvéről. Nem túlzás azt állítani, hogy a belváros majd minden második-harmadik utcájának névadója egy-egy olyan orosz tábornok vagy hadvezér, aki az 1877-1878-as orosz-török háború ütközeteiben öregbítette hírnevét.
  Címkék:
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Többször kellett bravúr a megmaradásunkhoz
  Fájdalmas, hogy Trianon után száz évvel változatlanul nagy magyar tömegek élnek idegen fennhatóság alatt. A magyar kormány ebben a helyzetben azt teszi következetesen, ami egyedül lehetséges: megerősíti a magyarság pozícióit a térségben – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Boross Péter.
 • Bayer Zsolt: Udvarhelytől Fiuméig
  „Marosvécsen, a kastély kőasztalánál pedig ott ül a fél magyar irodalom.”
 • Semjén Zsolt: Trianon
  Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke beszédet mondott Csurgón a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, Szászfalvi László kereszténydemokrata országgyűlés képviselő meghívására a helyi országzászlónál.
MTI Hírfelhasználó