Anisis Ferenc
 • 2021. augusztus 27. 09:08
  A modern korban a demokráciaexport és az emberi jogok védelme mögött a valóságban mindig üzleti érdekek (olaj, nyersanyag) húzódnak meg. Az USA nem demokratizálni, hanem amerikanizálni szándékozza a világot.
 • 2021. augusztus 13. 09:24
  Tanuljunk meg például, hogyan kell hatékonyan tanulni. Kerüljük a hibákat, amelyeket Kína elkövetett! Ne folytassunk például felforgatást teremtő kultúrforradalmat! Ne kerüljünk az önelégültség mámorába. Őrizzük meg európai kultúránkat és értékeinket és ne pazaroljuk az időnket a természeti törvényszerűségek megváltoztatására irányuló pótcselekvésekre.
 • 2021. július 27. 23:55
  Nem hiszem, hogy a propagandistáknak sikerül „harmonikus új világrendet“ megteremteni, és a transzcendenciára igényes ember természetét megváltoztatni. Mindig szerveződni fog az szembenállás az ember gyökértelenítése, és robotgéppé degradálása ellen. Ezért fog minden kísérlet egy-egy új világrend megteremtésére káoszban végződni.
 • 2021. június 30. 19:59
  A népi demokrácia is a kettős hivatkozással a népre lényegében diktatúra volt. A liberális jelző használata a demokrácia szó előtt is értelmelen, hiszen minden demokrácia eleve szabadelvű. A szabadság a modern értelmezésében a korlátok és a közösségi kötődések nélküli egyenlősdiséget jelenti. Közösség nélkül azonban nem létezik demokrácia.
 • 2021. június 8. 08:34
  A Budapesten létesített körúti kerékpár utakat és „méhlegelők“... Nem tudom, hogy ezeket az intézkedéseket a mókázás kedvéért vagy pótcselekvésként találták ki. Ezekkel az intézkedésekkel nem tudnánk a smart városok nemzetközi versenyében még vigaszdíjat sem nyerni. Így nem alakulhat ki a polgárok smart városa, hanem az ellentéte, a bürokraták stupid városa jöhet létre.
 • 2018. augusztus 7. 18:14
  Rugalmas gyártástechnológiát hoz a BMW, hogy a piaci igények szerint gyárthasson belső égésű, hibrid vagy elektromos hajtású gépkocsikat.
 • Novák: a családokat nem lehet felülírni
  Novák Katalin miniszter a közrádió műsorában örömének adott hangot, hogy sokan vettek részt a rendezvényen, amelyen közösen állapították meg: a családnak nincsen alternatívája és a demográfiai problémákkal foglalkozni kell. Hozzátette: mindenki egyetértett abban, hogy a demográfiai problémákra kifejezetten nem a tömeges bevándorlás a megoldás, hanem épp ellenkezőleg, a családok támogatása.
 • A keresztény gyökereknek újra hajtást kell adnunk!
  Veres András győri megyéspüspök azt mondta, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséje nem tett pontot semmire, ellenkezőleg Ferenc pápa a Hősök terén mondott beszédében "egyfajta programot adott a magyar egyháznak" a munka folytatására.
 • Meg kell adni a vidéknek, ami jár neki
  Meg kell végre adni a magyar vidéknek, ami jár neki - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Tokaj-Hegyalja Egyetem tanévnyitó ünnepségén, szombaton Sárospatakon.
MTI Hírfelhasználó