Bogár László
 • 2022. október 4. 16:52
  A régi rend végleg szétesett, helyette egy zavaros balliberális globalista komplexum és egy szintén eléggé inkoherens nemzeti jobboldal áll szemben egymással.
 • 2022. szeptember 28. 07:57
  Az úgynevezett világgazdaság valójában egy lényegi elemeit tekintve rejtett, globális hatalomgazdaság, ami adottság minden ország számára.
 • 2022. szeptember 14. 14:32
  Európa és Amerika stratégia céljai egymással szembemennek ugyan, de Európa uralmi struktúrái kisszerű kollaboránsként akár öngyilkosságig hajlandók támogatni az amerikai birodalmi célokat – írja Bogár László.
 • 2022. szeptember 5. 22:05
  Minden hasonlat sántít, de az a korszak egyfajta orosz Trianon volt, és benne az orosz Károlyi Mihályként ő, Mihail Gorbacsov játszotta el nagyjából ugyanazt a dicstelen szerepet.
 • 2022. augusztus 30. 11:43
  A most zajló háború kiprovokálása mögött a birodalmi elitek azon felismerése húzódott meg, hogy növekedett az esélye annak, hogy Európa, Oroszország és Kína egyre szorosabb eurázsiai együttműködési rendszere fokozatosan okafogyottá teszi ezt a hatalomgazdasági konstrukciót, és ezzel romba dönti a dollárt – fejtegeti Bogár László.
 • 2022. augusztus 23. 11:08
  Donald Brennan amerikai stratégiai elemző a kubai rakétaválság idején „mutual assured destruction” (MAD) – kölcsönösen biztosított megsemmisítés – néven foglalta össze annak a doktrínának a lényegét, amely aztán az egész hidegháborús korszak legfőbb ideológiájává vált – elemez Bogár László.
 • 2022. augusztus 16. 09:33
  Mindig van egy kritikus pont, ahol a hanyatló birodalom meg fogja támadni feljövőben levő riválisát, mert nem tudja leküzdeni azt a szorongását, hogy ha „ma” nem cselekszik, akkor „holnap” már késő lesz – írja a tajvani feszültségre utalva Bogár László.
 • 2022. augusztus 2. 13:43
  Lemondott Hegedűs Zsuzsa Orbán Viktor főtanácsadója, aki liberális közhelyeken kívül nem nagyon adhatott „főtanácsot” a miniszterelnöknek, de teátrális látványtechnikával megrendezett távozása fontos eleme a globális színjátéknak. (Aztán „meggondolta” magát, ami még abszurdabbá teszi a sztorit.) – fejtegeti Bogár László.
 • 2022. július 26. 14:19
  A világ „nem létező” urai egy demenciába süllyedő, önmaga mentális állapota feletti legelemibb ellenőrzését is elveszteni látszó aggastyánt „üzemeltetnek” az Amerikai Egyesült Államok elnökeként – taglalja az USA állapotát Bogár László.
 • 2022. július 12. 23:51
  Az Oroszország elleni szankciók, embargók eddig is hatástalanok voltak, pontosabban volt „hatásuk”, de ez a hatás leginkább azoknak ártott, akik ezeket az intézkedéseket az amerikai birodalom fegyelmező hatalmi nyomása alatt vergődve meghozták – olbasható Bogár László cikkében.
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó