kubik anna
 • 2021. október 8. 09:49
  Amikor szabad akaratomból és szabad versválasztással mentem előadóestekre, mindig szántam egy blokkot arra, hogy valljak a hitemről. A versek, amiket ilyenkor mondok, szinte irodalmi névjegyek. A szüleim megmutatták nekem a hit útját, én is ezen járok – vallja Kubik Anna színművész.
  Címkék:
 • A forradalom indítására emlékeztek Szegeden
  1956. október 16-án a szegedi bölcsészkar Auditórium Maximumában összehívott diákgyűlésén a hallgatók közfelkiáltással létrehozták a MEFESZ-t, majd döntöttek arról, hogy az érdekvédelmi témák mellett politikai kérdésekkel is foglalkoznak. Egy óra alatt az orosz nyelv fakultatív oktatásától eljutottak a szovjet csapatok kivonásának követeléséig - közölte Kiss Tamás. Szavai szerint "kimondták az akkor kimondhatatlant". Innen indult az 1956-os magyar forradalom.
 • Erdélyikopó-világtalálkozó Bőszénfán
  Erdélyikopó-világtalálkozót rendeznek Somogy megyében, a péntektől vasárnapig tartó eseményen Magyarországról, Erdélyből és Csehországból tucatnyi tenyésztő több mint száz kutyával képviselteti magát.
 • Beleavatkoztak a csehországi választásokba
  Néhány nappal a cseh választások előtt a Babišra vonatkozó adatok kiszivárogtatása egy tudatosan időzített, célzott külső támadás volt.
MTI Hírfelhasználó