gyurcsányi terror
 • 2021. október 14. 10:33
  Ékes Ilona: Az egyik fiatal apja például, amikor meglátta a fiát, ahogy véresen, rabszíjon vezetik a bíróságon, szívinfarktust kapott és meghalt. Mások, talán a bántalmazásokkal is összefüggésben, daganatos betegek lettek, és később abba haltak bele. Volt olyan fiatal is, aki október 23-án a rendőri bántalmazás miatt súlyosan megsérült, és durva, maradandó károsodást szenvedett. Ezzel és a lelki megpróbáltatásokkal nem tudott megbirkózni, öngyilkos lett.
 • A forradalom indítására emlékeztek Szegeden
  1956. október 16-án a szegedi bölcsészkar Auditórium Maximumában összehívott diákgyűlésén a hallgatók közfelkiáltással létrehozták a MEFESZ-t, majd döntöttek arról, hogy az érdekvédelmi témák mellett politikai kérdésekkel is foglalkoznak. Egy óra alatt az orosz nyelv fakultatív oktatásától eljutottak a szovjet csapatok kivonásának követeléséig - közölte Kiss Tamás. Szavai szerint "kimondták az akkor kimondhatatlant". Innen indult az 1956-os magyar forradalom.
 • Erdélyikopó-világtalálkozó Bőszénfán
  Erdélyikopó-világtalálkozót rendeznek Somogy megyében, a péntektől vasárnapig tartó eseményen Magyarországról, Erdélyből és Csehországból tucatnyi tenyésztő több mint száz kutyával képviselteti magát.
 • Beleavatkoztak a csehországi választásokba
  Néhány nappal a cseh választások előtt a Babišra vonatkozó adatok kiszivárogtatása egy tudatosan időzített, célzott külső támadás volt.
MTI Hírfelhasználó