ENSZ
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Hajrá Varsó! Hajrá Budapest!
  Andrzej Duda újraválasztásával folytatódhat a közép-európai szuverenista kísérlet. A legfontosabb, hogy ezzel a Brexit mellett a föderalista európai mainstream másik alternatívája is megmarad, így a két tűz közé került Berlin és Brüsszel nagyobb engedményeket lesz kénytelen tenni.
 • Az Országgyűlés nem fog semmilyen politikai feltételt elfogadni az uniós hitelcsomaghoz
  Az expozé a koronavírus gazdasági hatásaival kapcsolatos európai uniós gazdasági intézkedésekről szóló országgyűlési határozat kapcsán hangzott el 2020. július 14-én a Parlamentben.
 • Brüsszel kettős mércével méri Duda Lengyelországát is
  Ma szavaz az Európai Parlament szakbizottsága egy Lengyelországot a jogállamiság helyzete miatt elítélő állásfoglalásról. De Věra Jourová EU-biztos is negatívan szólt a lengyel kampányban Andrzej Duda jobboldali elnök felfogásáról, és Donald Tusk néppárti elnök is párttársa, Rafał Trzaskowski mellett tette le a voksát. Cikksorozatunk harmadik részében azt vizsgáljuk, hogyan szálltak be brüsszeli politikusok a lengyel ringbe – ők is Duda ellenében.
MTI Hírfelhasználó