Budapest Analyses
 • 2019. május 30. 08:42
  A nyomozás során beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok alapján felmerült a személyre szóló megalapozott gyanú, ezért a szállodahajó ukrán állampolgárságú kapitányát a nyomozók halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A 64 éves odesszai lakost - kihallgatását követően - őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.
 • 2010. április 13. 11:27
  Értékrendje fenntartásokat tartalmaz a demokráciával, a demokratikus döntéshozatallal, és türelmetlenséget mások véleményével szemben.
 • 2010. április 6. 14:46
  Az EKSZ felállítása csak erőltetett jogalkotási menetrenddel tartható.
 • 2010. március 8. 14:44
  Az egész magyar választás egyik legfontosabb kérdése, hogy az MSZP-től elpártolt szavazók mit fognak tenni: otthon maradnak, az MSZP-nek még egy esélyt adnak és rászavaznak, a Fideszre szavaznak vagy proteszt szavazókként leszavaznak a szélsőjobbra.
  Címkék:
 • 2010. február 22. 13:55
  A magyarországi szélsőjobboldal megerősödéséért az egész magyar politikai elit felel. Azonban míg a Jobbik felemelkedésében a magyar jobboldali sajtó és értelmiség szerepéről sokan értekeznek, addig kevés szó esik a magyar baloldali és liberális politika, illetve értelmiség felelősségéről ebben a folyamatban.
  Címkék:
 • 2010. február 11. 14:02
  A belső fogyasztás jelentős visszaesésével számolhatunk, aminek következtében a magyar GDP „növekedése” lesz az egyik legalacsonyabb az EU-ban, a jelenlegi elemzői várakozások szerint megközelítőleg 0,5%-os visszaesés várható.
  Címkék:
 • 2010. január 19. 14:32
  Az elmúlt hetekben számos olyan kritika illette a kormány tevékenységét, mely szerint a magyar, hazai vállalatokkal szemben a külföldi, multinacionális cégeket hozza kedvezőbb helyzetbe. Ezért a kormány és az osztrák cég közös érdeke lenne, hogy mielőbb vizsgálják ki az ügyet és adjanak megfelelő magyarázatot a történtekre.
  Címkék:
 • 2010. január 14. 15:47
  Az oligarchák folyamatos harca, az állandósult politikai káosz mára azt eredményezte, hogy - Oroszország térnyerésével, a nyugati támogatás hatékonyságának csökkenésével - Ukrajna két évtizednyi „függetlenség” után visszakerül oda, ahonnan érkezett, a jelentős orosz befolyás alá.
  Címkék:
 • 2010. január 8. 11:23
  Vagy tenni kell valamit Bosznia-Hercegovina gazdasági felemelkedéséért, ami a világgazdasági válság közepette szinte lehetetlen, vagy intézményes megoldást kell találni az ország szétesésének megakadályozására.
  Címkék:
 • 2010. január 4. 16:29
  Az év végi magyarországi belpolitikai botrányok közül érdemtelenül kevés figyelmet kapott a nyilvánosságtól a Political Capital Policy Research & Consulting Institute (PC) nevű „think tank” és a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) üzleti kapcsolatának híre.
  Címkék:
MTI Hírfelhasználó