Euro2004
 • 2021. december 14. 19:36
  A magyar Alkotmánybíróság kimondta, hogy olyan helyzetekben, amikor nem működik a közösen gyakorolt hatáskör, nem érvényesül az uniós jog, akkor a tagállamok egyedi megoldásokat tudnak alkalmazni. A magyar alkotmánybírósági döntés tehát utat mutat az unió jövőbeli migrációs politikájának - emelte ki Varga Judit.
 • 2004. július 4. 20:30
  Futballtörténelem. A teljesen esélytelennek tartott görögök egy szögletből szerzett góllal verték meg a házigazdákat. Portugália romokban, a görögök a fellegekben. Arról azonban már nincs hír, hogy a pályára szaladó szurkolóval, akit tízen rángattak le a gyepről mi történt. Vajon él még?
  Címkék:
 • 2004. július 2. 08:41
  Újabb csoda történt! Portugália után most Görögország is átírta az Európa-bajnokságok történelemkönyvét, miután a kontinensviadalok első ezüstgóljával beverekedte magát a vasárnapi fináléba.
  Címkék:
 • 2004. július 1. 00:18
  A vendéglátó ország polgárai a végén mámorosan szemlélték az eredményjelzőt: Portugália-Hollandia 2-1 (1-0). Istenem, hát ezt is megértük! - Luis Figo csapatkapitány sírva fakadt örömében.
  Címkék:
 • 2004. június 28. 08:08
  A Portugáliában zajló Európa-bajnokság utolsó negyeddöntője során Csehország 3-0-ás győzelmet aratott a dán válogatott felett, ezzel bejutott a legjobb négy közé.
  Címkék:
 • 2004. június 27. 09:41
  Szimpla meccsnek indult, drámai lett a végjáték. Portugália után a hollandok is csak büntetőkkel tudták kiharcolni az elődöntőbe jutást.
  Címkék:
 • 2004. június 26. 00:23
  Az Európa-bajnokság legnagyobb meglepetés csapata újabb bravúrt mutatott be Lisszabonban: kiverte a torna egyik legesélyesebbnek tartott gárdáját, a címvédő franciákat.
  Címkék:
 • 2004. június 25. 03:01
  Az idegek harcává vált a kontinensbajnokság első negyeddöntője: a rendes játékidő 1-1-es végeredményét előbb hosszabbítással próbálták eldönteni, végül büntetőpárbajra került sor. A hetedik sorozatban a házigazdák kapusa vállalta el a főszerepet, és elődöntőbe jutatta csapatát.
  Címkék:
 • 2004. június 24. 09:40
  Németország nem tudott élni az utolsó esélyével, attól a cseh csapattól szenvedett 2-1-es vereséget, amelyben a tartalékosok álltak pályára. A hollandok játszi könnyedséggel labdáztak Lettország legjobbjai ellen. Az eddig száz százalékosan szereplő Csehország mellett így Hollandia kap szerepet a negyeddöntőkben.
  Címkék:
 • 2004. június 23. 08:57
  Bár a mérkőzés lefújása előtt a taljánok 2-1-re fordítottak Bulgária ellen, még sem jutottak a negyeddöntőbe, hiszen mindeközben a svéd Jonsson beállította az olaszokat mindenképpen búcsúztató 2-2-es végeredményt.
  Címkék:
 • A tram-train reneszánsza Európában
  Egyre népszerűbb Európában a tram-train rendszere, ennek jele, hogy hat német és osztrák város összesen több mint félezer szerelvényt rendelt a Stadlertől. Ugyanilyen járművek közlekednek Szeged és Hódmezővásárhely között is, számuk, ha majd mindegyiket forgalomba helyezik, eléri az egy tucatot.
 • A magyarok többsége a Fidesz győzelmét várja
  A megkérdezettek 68 százaléka kormánypárti győzelemre számít, még az ellenzéki szimpatizánsoknak is csak kevesebb, mint a fele bízik a kormányváltásban - derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatásából
 • Nem tud titkot tartani a dán titkosszolgálat?
  A politikus az elmúlt években több olyan interjút adott, amiben lényegében megerősítette az együttműködést az egyik legnagyobb amerikai hírszerző ügynökséggel, sőt azt is „kikotyogta”, hogy az alku még Bill Clinton elnöksége idején jött létre.
MTI Hírfelhasználó