A sport összehozza az embereket
Rétvári Bence államtitkár megköszönte az FTC-nek a kezdeményezést, méltatva a sportegyesületet, amely szerinte azért is képes rengeteg fiatalt magához vonzani, mert generációkon keresztül annyi közösségi élményt adott az embereknek, amelyre csak nagyon kevesen voltak képesek Magyarországon.
2023. május 26. 21:12

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond a Fradi SuLiga országos ifjúsági labdarúgótorna záróeseményén a budapesti Groupama Arénában 2023. május 26 -án. A Fradi SuLiga projektet 2019-ben Budapesten indították el, majd 2022 óta négy vármegyére terjesztették ki. A programban 36 iskola vett részt, és a fiatalok nemcsak fociztak, hanem bűnmegelőzési, illetve a fair playra tanító előadásokon, programokon is részt vettek. MTI/Illyés Tibor

A kormány számára azért is nagyon fontos a sport, mert az úgy képes összehozni, egyesíteni az embereket, mint talán semmi más - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Fradi SuLiga országos ifjúsági labdarúgó torna záróeseményén, a budapesti Groupama Arénában pénteken.

Rétvári Bence közölte, hogy számára már önmagában az is fantasztikus érzés, hogy ráléphet annak a ferencvárosi stadionnak a gyepszőnyegére, amely - illetve annak elődje - oly sok nemzedék számára nyújtott felejthetetlen sportélményeket, sikereket.
   
Az államtitkár kiemelte, hogy a Belügyminisztérium alá tartozó Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács azért is működött együtt a Ferencvárosi Torna Clubbal (FTC) a gyermek labdarúgó torna létrehozásában, mert ha valakinek gyermekkorában a sport, a labdarúgás válik szenvedélyévé, azzal rengeteg későbbi vargabetűt ki lehet kerülni, az az ember sokkal kisebb eséllyel keveredik rossz társaságba, válik agresszívvá, vagy a kábítószer rabjává.
   
Rétvári Bence szerint a sportnak óriási ereje van abban is, hogy a gyermekek a versenyek során megtanulnak alkalmazkodni egy közösséghez, megtanulnak nyerni, adott esetben elviselni a vereséget és a sportolás során megszerzett értékek tovább erősítik azokat, melyeket a családból, otthonról hoznak magukkal.
   
Az államtitkár megköszönte az FTC-nek a kezdeményezést, méltatva a sportegyesületet, amely szerinte azért is képes rengeteg fiatalt magához vonzani, mert generációkon keresztül annyi közösségi élményt adott az embereknek, amelyre csak nagyon kevesen voltak képesek Magyarországon.
   
A Fradi SuLiga projektet 2019-ben Budapesten indították el, majd 2022 óta négy vármegyére terjesztették ki, a programban harminchat iskola vett részt, és a fiatalok nemcsak fociztak, hanem bűnmegelőzési, illetve a sportszerű játékra tanító előadásokon, programokon is részt vettek.

MTI
  • Sándor-palota: Bukarest tiltakozása túlzó
    Novák Katalin szombaton részt vett a csíksomlyói búcsún, azt követően jelent meg Facebook-oldalán egy videó, melyben a székely himnusz egy reszlete hangzik el. A Facebook-poszt címeként a "Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk" sort emelte ki a magyar köztársasági elnök.
  • Háborús rizikó
    A baloldalt külföldről finanszírozzák több milliárd forinttal, és azok, akik ezt a pénzt nekik adták, szintén a háború pártján vannak. Lehet, hogy azért van szükség a háborúpárti deklarációra időről időre, hogy világossá váljon a külföldi finanszírozók számára az, hogy a magyar baloldal úgy cselekszik, ahogy azt tőle elvárják - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.
  • ENSZ-fórumokon (is) követelőzik a szélsőség
    A nem kötelező erejű ENSZ-határozatok kötelező erejű szokásjogot hoznak létre. Ily módon az abortuszlobbisták egy évek óta ismert stratégia szerint arra akarják rákényszeríteni az egyes országokat, hogy az abortuszt "emberi jogként" ismerjék el, bár ilyen kötelezettséget előíró szerződést nem írtak alá.
MTI Hírfelhasználó