Szélsőbalos rögeszmét terjeszt Brüsszel agresszívan
Brüsszelnek abba kell hagynia a radikális baloldali elképzelések agresszív terjesztését, ez ugyanis rombolja Európát - mondta a magyar politikus.
2024. február 28. 21:06

magyarnemzet

Brüsszelnek abba kell hagynia a radikális baloldali ideológia agresszív terjesztését, ez ugyanis tönkreteszi a tagállamok közötti együttműködés lehetőségeit - jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője Strasbourgban, az uniós parlament plenáris ülésének a 2023-as jogállamisági jelentésről folytatott vitáját követően szerdán.

Hidvéghi Balázs magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta, az Európai Parlament totális szereptévesztésben van, egyfajta európai erkölcscsőszként szeretne fellépni a tagállamokkal szemben.
   
"Teljesen hibás megközelítés, hogy politikai és erkölcsi kérdéseket érintő vitákat jogi vitáknak álcáznak és mindenféle eljárásokat, szankciókat követelnek azok ellen, akik a hagyományos értékeket védik" - fogalmazott.
   
Az EP-képviselő szerint az évek óta tartó brüsszeli "jogállamisági cirkusz" elvi szempontból hibás alapokon áll. Az olyan kérdések, mint például az élet, a halál, a család, a házasság vagy a gyermeknevelés évezredes normákból fakadnak. Szorosan kapcsolódnak a vallási meggyőződéshez, és az ember természetfelettihez való viszonyához is - mondta.
   
"Nyilvánvaló, hogy ezek érzékeny, sokszor megosztó kérdések. Az viszont teljesen biztos, hogy az Európai Parlamentnek nem feladata, hogy ilyen morális ügyekben döntéseket hozzon" - fogalmazott Hidvéghi Balázs, majd hozzátette: elfogadhatatlan, hogy Brüsszelben szélsőségesen baloldali aktivisták mondják meg a magyaroknak, vagy bármely más tagállamnak, hogy ezeken a területeken miként kell eljárniuk.
   
Brüsszelnek tiszteletben kell tartania, hogy különböző tagállamokban különböző vélemények létezhetnek, és a tagállamok szuverén joga dönteni ezekben a kérdésekben, összhangban a nemzeti alkotmányokkal és identitással - húzta alá.
   
A fideszes politikus elmondta, a jelentés "szokásos módon" támadja Magyarországot, több szempontból is "előkerülnek a már jól ismert és százszor megcáfolt vádak és hazugságok". Támadják továbbá a tagállami kormányokat tömörítő Európai Unió Tanácsát is, amiért nem ítéli el Magyarországot, és nem halad az európai értékek szisztematikus megsértésének állítólagos veszélye miatt az ország ellen indított hetes cikk szerinti eljárásban.
   
Brüsszelnek abba kell hagynia a radikális baloldali elképzelések agresszív terjesztését, ez ugyanis rombolja Európát - tette hozzá az EP-képviselő.

MTI
Címkék:
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • Bűnözők a törvényhozásban
  Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
 • Sajtónk félmúltja
  Adatokkal bizonyítható, hogy a rendszerváltás nem volt a média napirendjén egészen az 1990-es választasi kampány kezdetéig. A média napirendjén az átalakulás mint rendszerkorrekció szerepelt: "reformokról", "modellváltásról", "demokratikus szocializmusról" szóltak a cikkek – tekint vissza a félmúltba Szadai Károly.
 • Brüsszelben változásra van szükség
  Egyedül Magyarország az, amely következetesen kiáll a keresztény, nemzetállamokra épülő Európát a megsemmisülés irányába hajszoló brüsszeli fősodorral szemben - hangsúlyozta a kereszténydemokrata Aradszki András ma a törvényhozásban.
 • Edzője vallott színt Milák Kristóf helyett
  Öt arany- és egy ezüstéremmel zárta Milák Kristóf az országos úszóbajnokságot. Az olimpiai bajnok a sikerek után sem nyilatkozott a média képviselőinek, edzője azonban megtette ezt. Virth Balázs szerint a Duna Arénában a vártnál sokkal jobban teljesített a 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója, de az állóképességi munkát el kell végezni a sikeres párizsi szerepléshez.
MTI Hírfelhasználó