Semjén Zsolt válasza Vadai Ágnes országgyűlési képviselőnek
Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője írásban kérdezte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest arról, hogy tartott-e és tart-e fenn jelenleg munka- vagy egyéb kapcsolatot a Ferenc pápa budapesti szentmiséjének szervezésében is aktív, ám pedofília miatt jelenleg felfüggesztett kecskeméti plébánossal, H. Róberttel?
2024. október 10. 09:56

Kép: Miniszterelnökség / Botár Gergely


Semjén Zsolt írásbeli válaszát az alábbiakban közöljük:

Tisztelt Képviselő Asszony!

Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény 42. § (8) és (9) bekezdésében foglaltak szerint a nemzetpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős miniszterhez intézett „Tartott-e és tart-e fenn jelenleg munka- vagy egyéb kapcsolatot a Ferenc pápa budapesti szentmiséjének szervezésében is aktív, ám pedofília miatt Jelenleg felfüggesztett kecskeméti plébánossal, H. Róberttel” című, K/9441. számú írásbeli kérdésére a hivatkozott törvény 42. § (2) bekezdése alapján az alábbi választ adom.

Nem.

(Csak pedagógiai okokból válaszolva:

1. Kérdése újfent nem érint kormányzati feladatot.

2. Csillapíthatatlan érdeklődése kielégítésére tanulmányozza – most és a jövőben – korábbi válaszaimat.

3. Soltész Miklós Államtitkár Úr kapcsán ismét felhívom becses figyelmét arra, hogy neki (is) ez a munkája, az egyháziakkal való személyes kapcsolattartás természetes és szükséges ahhoz, hogy feladatát el tudja látni. Kérdése akkor lenne értelmes, ha ez a kapcsolattartás azután lett volna, miután az illető viselt dolgai ismertté váltak. Mindez viszont korábban történt! Honnan kellett volna erről tudnia? Jövőbe kellene látnia? Vagy Ön szerint minden vele munkakapcsolatba kerülő embert előzetesen nyilatkoztatnia kellett volna/kellene annak szexuális beállítottságáról/aberrációjáról? Így a kérdése burkolt vádaskodása abszurd.)

Semjén Zsolt írásbeli válasza IDE kattintva, Vadai Ágnes írásbeli kérdése pedig IDE kattintva érhető el.

gondola
Címkék:
  • Ezt a harcot még nem vívtuk meg
    Brutális, kíméletlen szellemi rombolás kell ahhoz, hogy egy kultúra ezt a képességét elveszítse s az adott népet, nemzetet elveszejtse. Nálunk ez az elveszejtés 1900-ban kezdődött.
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • Korrupt EU-figurák akarnak kormányt váltani
    „...nem visszariadva antidemokratikus eszközöktől sem, meg kívánják buktatni a hivatalban lévő, a magyar polgárok érdekeit képviselő kormányt, mert ez a magyar vezetés ellenáll Brüsszel nemzeti szuverenitást csorbító elképzeléseinek."
  • Thomas Tuchel az új angol szövetségi kapitány
    Tuchel ismét szigetországban dolgozhat, ahol a Chelsea-vel már sikeres volt. Hiszen megnyerte a Bajnokok Ligáját a londoni együttessel 2021-ben. A hírről elsőként a Sky Sports és a The Times számolt be. Információik szerint. Thomas Tuchel már aláírta a szerződését, így ő lesz az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
  • Eltemették Jelenits István piarista szerzetest
    Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek, aki maga is Jelenits István tanítványa volt a budapesti Piarista Gimnáziumban, a gyászmisén arról beszélt, személyesen is sokat köszönhet egykori hittantanárának. A bíboros úgy fogalmazott: „lebilincselő volt friss, korszerű és az egyház üzenetéhez hűséges, konstruktív stílusa, amellyel hitünk igazságait és egyházunk történetét bemutatta”.
MTI Hírfelhasználó