Fidesz: Zsarolja Borbély Lénárd polgármester a csepeli képviselőket
2024. február 21. 13:43

A Fidesz csepeli szervezete törvénytelen "maffiamódszernek" tartja, hogy a csepeli költségvetés tárgyalása és elfogadása kapcsán Borbély Lénárd kerületi polgármester zsarolja, fenyegeti a képviselőket.

A szervezet az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: Borbély Lénárd polgármester Vincze Anikó jegyzőn keresztül, egy "jogi köntösbe bújtatott csűrés-csavarással" nem akarja engedni, hogy a képviselő-testület napirendre vegye és megtárgyalja a Fidesz-KDNP alternatív önkormányzati költségvetését.
   
Borbély Lénárd hivatalos polgármesteri levélben úgy zsarolja és fenyegeti meg a képviselőket, hogy ellenük uszítja, hergeli "a csepeli oktatási, rendvédelmi és civil szervezeteket, egyesületeket és egyházakat". Azt hazudja, ha nem az ő költségvetését fogadják el, akkor ezek a szervezetek nem kapnak pénzt, és a képviselő-testületi ülésen való részvételre buzdítja őket - olvasható.
   
A csepeli Fidesz visszautasítja, "jogi, erkölcsi és politikai szempontból is a közéletet mérgezőnek, törvénytelen maffiamódszernek" tartja, hogy a csepeli költségvetés tárgyalása és elfogadása kapcsán Borbély Lénárd polgármester "zsarolja, fenyegeti" a képviselőket és a vele egyet nem értők ellen "uszítja, hergeli, illetve nyomásgyakorlásra és botránykeltésre szervezi a (ál)civileket".
   
A szervezet szerint Vincze Anikó jegyző meg akarja akadályozni a képviselők törvényes joggyakorlását, el akarja vonni a képviselők szabad véleménynyilvánítási, javaslattételi és döntéshozatali jogát.
   
Mindezek miatt felszólítják Borbély Lénárd polgármestert és Vincze Anikó jegyzőt a "törvénytelenség megszüntetésére, a demokratikus és jogszerű önkormányzati működés biztosítására".
   
A Fidesz csepeli szervezete közölte: továbbra is fenntarják az alternatív költségvetési javaslatukat, amely "biztosítja és garantálja az önkormányzati kötelező és nélkülözhetetlen feladatok teljes körű ellátásához szükséges személyi és dologi kiadásokat, megállítja és megakadályozza, hogy Borbély Lénárd korlátlan, ellenőrizetlen és korrupciógyanús módon herdálja el a csepeliek közös adóforintjait".
   
A javaslatuk - írták - megakadályozza a pénzszórást, hogy egy úgynevezett "kampányköltségvetésben" Borbély Lénárdék közpénzt mentsenek ki önmaguknak és kiszolgálóiknak az önkormányzati cégeken és az álcivil szervezeteken keresztül, valamint a tervezet szabad döntési lehetőséget biztosít a nem kötelező feladatok felvállalásában nemcsak a jelenlegi, de az újonnan megválasztandó képviselő-testületnek is.
 

MTi
Címkék:
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • Bűnözők a törvényhozásban
  Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
 • Fucsovics második trófeája
  Fucsovics a 2018-as, genfi diadal után másodszor ünnepelhetett tornagyőzelmet, és a trófea mellé 88 125 eurót (34,4 millió forint) kapott. "Hosszú idő után nyertem ismét, nem vártam ezt az eredményt, és nagyszerű érzés" - nyilatkozta a pályán.
 • Európa felújított templomává válhatunk
  Sulyok Tamás azt mondta, az atomizáció és a töredékesség világában, amelyben a család lebontásának, a közösségek erodálásának, a magány elhatalmasodásának, az erkölcsi értékek elhagyásának vagyunk tanúi, szomjazzuk a megtartó közösségeket.
 • Washingtoni Magyar Örökség Fesztivál
  Előadást adott a több mint 40 éves Tisza Táncegyüttes, a Szikra Banda, felléptek az idén 50 éves washingtoni magyar cserkészcsapat tagjai, és táncbemutatót tartott a Kőrösi Csoma Sándor Ösztöndíjprogram révén jelenleg Washingtonban dolgozó Hajdú Bence néptáncos.
MTI Hírfelhasználó