Gazdaság
 • 2024. június 14. 23:36
  Varga Mihály azt mondta, a hitelminősítő gyorsuló növekedést vár a magyar gazdaságban már az idén és jövőre is. Hozzátette, hogy ezzel Magyarország minden előrejelzés szerint a növekedési rangsor élmezőnyében lehet a következő évben.
 • 2024. június 8. 07:53
  A hitelminősítő az idén 2,4 százalékos, jövőre 3,3 százalékos gazdasági növekedéssel és csökkenő államadóssággal számol Magyarországon; elismerően írnak a magyar államadósság szerkezetéről és a versenyképességet erősítő beruházásokról.
 • 2024. június 8. 07:15
  A magyar tulajdonú, több mint 500 főt foglalkoztató, bajai székhelyű, élelmiszeripari termékek - főként rágcsálnivalók, sós és fűszeres magvak - előállításával foglalkozó, leányvállalatai révén 27 országban is jelen lévő Mogyi Kft. a nyilvános cégadatok szerint 2023-ban 46,5 milliárd forint - mintegy hatvan százalékban exportból származó - nettó árbevétel mellett 5,8 milliárd forint eredményt ért el.
  Címkék:
 • 2024. június 6. 18:56
  A szélsőbalos gyurcsányi kiárusító politika egyik bűnét sikerült helyrehozni, hazánk visszavásárolta a nemzeti repülőteret. A 20 évvel ezelőtti kótyavetye után a nyilvános és jól érthető tisztázás még szükséges.
  Címkék:
 • 2024. május 12. 11:02
  A világ jelenleg legsikeresebb elektromos autógyártó és elektromos akkumulátorgyártó vállalatai közül több kínai, amely vállalatok egy jelentős része úgy döntött, hogy az európai gyártási központjaikat ide hozzák Magyarországra. Példaként említette, hogy a BYD elektromos autógyártó vállalat és három kínai elektromos akkumulátorgyártó Magyarországon épít gyárat.
  Címkék:
 • 2024. május 10. 20:32
  Az idén 2900 milliárd forint összértékű agrár- és vidékfejlesztési pályázat kiírása kezdődik el, a források hatékony felhasználásához pedig szükség van a minisztérium és a Magyar Bankszövetség szoros együttműködésére – rögzítette Nagy István.
 • 2024. május 9. 16:22
  Molnár Pál folyamatosan nyilvánosságot adott a hazai innovációs fejleményeknek, szakmai kapcsolata szoros a Szövetséggel, rendszeresen megjelentette a sajtóközleményinket, interjúiban bemutatta a fiatal tehetségeket és az őket inspiráló hátteret, iskolákat, tanárokat, szülőket – olvasható a laudációban.
 • 2024. május 7. 09:34
  Nem az európai gazdákat kell felelőssé tenni az éghajlatváltozásért, hiszen ők a leginkább érdekeltek abban, hogy teremtett világunk minőségét megőrizzék, és az ilyen károknak nem okozói, hanem elszenvedői. Partnerré kell tenni őket abban, hogy le tudják küzdeni a nehézségeket, ehhez pedig támogatásokat is kell adni számukra - fejtette ki az agrárminiszter.
  Címkék:
 • 2024. április 29. 13:34
  Péntektől lehet véleményezni az új otthonfelújítási program feltételeit. A részletszabályok közé több fontos újdonság is bekerülhet, így például az, hogy épületnek ne kelljen a vezetékes földgázhálózatra csatlakoznia. A program a tervek szerint júniusban indul.
 • 2024. április 27. 20:54
  Szent György napi kihajtáskor minden ember lehet pásztor, Mihály napi behajtáskor csak az marad pásztor, aki elszámol - szól a magyar bölcsesség.
  Címkék:
A gondola.hu archívumának helyreállításán dolgozunk. Az esetlegesen hiányzó tartalmak eléréséhez türelmét kérjük.
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Magyar győzelem a hazai futballban
  Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
 • A KDNP kilép az Európai Néppártból
  Ez az EPP az identitás-vesztő balratolódás következtében már nem az, aminek kereszténydemokrata alapítói megalkották. A kereszténydemokrata hangok az utóbbi időben egyre halkultak az EPP-n belül, az évek során egyre nehezebb kompromisszumokra volt szükség – olvasható a közleményben.
 • Bátorság kell kisebbségi jogok eléréséhez
  Kalmár Ferenc az Európa Tanács fennállásának 75. évfordulója alkalmából a nemzeti kisebbségekhez tartozó fiatalok aktív politikai részvételéről szóló konferencián záróbeszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy bizonyos alapfogalmakkal sajnos a fiatalok nincsenek tisztában, az egyik ilyen a nemzeti identitás, amelyet az emberi méltóság részének nevezett.
 • Késely Ajna Európa-bajnok
  A 22 éves magyar versenyző nagyjából a táv feléig csak utazott a mezőnnyel, utána viszont könnyedén lépett el, és 8:29.96 perccel, több mint három és fél másodperces előnnyel csapott a célba.
MTI Hírfelhasználó