Labdarúgó NB I - Továbbra is veretlen idén a ZTE
2024. február 24. 22:29

A Zalaegerszeg hazai pályán 3-1-re nyert a Kecskemét ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának szombati játéknapján.

A ZTE ezzel továbbra is veretlen még 2024-ben, idei ötödik bajnokiján ez volt a negyedik sikere.

NB I, 22. forduló:

Zalaegerszegi TE FC-Kecskeméti TE 3-1 (2-0)
-------------------------------------------
Zalaegerszeg, 1588 néző, v.: Csonka

    gólszerzők: Kiss B. (10.), Croizet (41.), Gruber (81.), illetve Zeke (60.)

    sárga lap: Sankovic (90.), illetve Zeke (19.), Varga B. (33.), Horváth K. (83.)

    Zalaegerszegi TE FC:
    --------------------
Dombó - Mim, Csóka, Safronov, Várkonyi, Szendrei N. - Kiss B. (Hadida, 63.), Sankovic, Bedi (Németh D., 85.) - Croizet (Gruber, 53.), Mance (Sajbán, 84.)

    Kecskeméti TE:
    --------------
Varga B. - Szabó A. (Iyinbor, a szünetben), Belényesi, Katona L. - Zeke, Zsótér (Helmich, 56.), Vágó, Szűcs (Májer, a szünetben) - Banó-Szabó (Kovács K., 83.) - Lukács (Szendrei Á., a szünetben), Horváth K.

Jól kezdett a házigazda ZTE, már a 10. percben megszerezte a vezetést, a gólszerző éppen a Kecskeméttől érkezett Kiss Bence volt. A folytatásban kiegyenlített volt a küzdelem, a vendéglátók azonban nem sokkal a szünet előtt növelték előnyüket, az előző fordulóban a Paks otthonában duplázó Yohan Croizet verte meg egy az egyben az emberét, és lőtt a rövid felsőbe.

A vendégek hármas cserével frissítettek a szünetben, aminek gyorsan meg is lett az eredménye, Zeke Márió a 60. percben szépített.
   
A góltól új lendületet kapott a Kecskemét, a ZTE pedig így főként a kontrákra összpontosított, egy ilyen ellentámadás végén pedig a nemrég az FTC-től kölcsönbe érkezett és a Paks ellen is eredményes Gruber Zsombor egy kipattanót értékesítve eldöntötte a három pont sorsát.

MTI
Címkék:
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • Bűnözők a törvényhozásban
  Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
 • Fucsovics második trófeája
  Fucsovics a 2018-as, genfi diadal után másodszor ünnepelhetett tornagyőzelmet, és a trófea mellé 88 125 eurót (34,4 millió forint) kapott. "Hosszú idő után nyertem ismét, nem vártam ezt az eredményt, és nagyszerű érzés" - nyilatkozta a pályán.
 • Európa felújított templomává válhatunk
  Sulyok Tamás azt mondta, az atomizáció és a töredékesség világában, amelyben a család lebontásának, a közösségek erodálásának, a magány elhatalmasodásának, az erkölcsi értékek elhagyásának vagyunk tanúi, szomjazzuk a megtartó közösségeket.
 • Washingtoni Magyar Örökség Fesztivál
  Előadást adott a több mint 40 éves Tisza Táncegyüttes, a Szikra Banda, felléptek az idén 50 éves washingtoni magyar cserkészcsapat tagjai, és táncbemutatót tartott a Kőrösi Csoma Sándor Ösztöndíjprogram révén jelenleg Washingtonban dolgozó Hajdú Bence néptáncos.
MTI Hírfelhasználó