Labdarúgó NB I – Megverte a Paksot az Újpest
2024. március 31. 19:15

Az Újpest 2-1-re nyert a Paks otthonában a labdarúgó NB I 26. fordulójának vasárnapi játéknapján. Mészöly Géza együttese négy bajnoki találkozó óta veretlen és sorozatban harmadik sikerét aratta.

Az Újpest és a Paks ebben a szezonban negyedik alkalommal találkozott egymással - legutóbb a MOL Magyar Kupában is összecsaptak -, a lila-fehérek három vereség után nyertek először a párharcban.
   
A második helyen álló Paks vereségével a címvédő és listavezető Ferencváros tovább növelheti előnyét.

NB I, 26. forduló: Paksi FC-Újpest FC 1-2 (1-1)
----------------------------
Paks, v.: Berke

    gólszerzők: Könyves (45+2.), illetve Ljujic (45+1., 75., a másodikat 11-esből)

    sárga lap: Könyves (70.), Kovács K. (74.), Kinyik (77.) illetve Ljujic (39.), Mack (49.)

    Paksi FC::
    ----------
Simon - Kovács, Szélpál, Kinyik, Szabó J., Silye (Szabó B., 58.) - Mezei (Kocsics B., 87.), Windecker (Vas, 79.), Balogh - Hahn (Böde, a szünetben), Könyves (Skribek, 79.)

    Újpest FC:
    ----------
Banai - Huszti, Anculasz (Tajti, 63.), Keita, Kobouri, Pauljevic - Mack, Radosevic (Csoboth, 63.), Ljujic - Sasere, Ambrose (Ganea, 91.)

Sokáig úgy tűnt, nem láthat majd gólt az első félidőben a szép számmal összegyűlt közönség, a játékrész ráadásában azonban mindkét kapunál megrezdült a háló: a lila-fehérek szereztek vezetést egy óriási hibát követően. Az először kezdő Huszti csapott le arra a labdára, amelyről a védő azt hitte, kigurul az alapvonalon, majd megjátszotta az üresen érkező Ljujicot, ám egy perc múlva a túloldalon Könyves egy pattanás után lőtt hatalmas gólt.
 
A fordulást követő első két percben akár két gólt is szerezhetett volna a Paks, de a helyzeteket kimaradtak, az Újpest pedig kijött a szorításból. A félidő közepén újra előnybe került az Újpest, a csereként pályára lépő Csoboth harcolt ki büntetőt - hosszú percekig vizsgálta az esetet a VAR - , Ljujic a 11-esből duplázott.
   
A 83. percben Csoboth eldönthette volna az összecsapást, gyönyörűen tört be a 16-oson belülre, de lövését Simon hárította.
   
A fővárosiak a hajrában már csak az eredmény megőrzésére törekedtek és végül sikerrel is jártak, így megszerezték a három pontot.

MTI
Címkék:
 • Magyar győzelem a hazai futballban
  Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • Üdvhadsereg 100
  Soltész Miklós szólt arról is, hogy 2012-től az Üdvhadsereg - annak ellenére, hogy a kisebb keresztény felekezetek közé tartozik - tevékenysége, küzdelme elismerése képpen a bevett egyházak közé került.
 • Európa háborúba lépésének előkészítése zajlik
  "Ami ma Brüsszelben és Washingtonban történik, talán most inkább Brüsszelben, mint Washingtonban, az egyfajta hangulati előkészítése egy esetleges közvetlen katonai konfliktusnak, nyugodtan hívhatjuk úgy: Európa háborúba lépésének előkészítése" - fogalmazott a miniszterelnök.
 • A nárcisztikus zsebdiktátort birkanyájként követik
  A hálózat régen mérgezi a világot, és ott van mindenütt (most éppen Tbilisziben vitte utcára az embereket, mert az ügynöktörvénnyel megnyirbálták a szárnyait), és a rendszerváltoztatás óta – mert a jobboldal sajnálatos módon erre sokáig nem ügyelt – kinevelt egy olyan új nemzedéket, amely vagy nem tud, vagy nem óhajt emlékezni – mutat rá Kövesdi Károly.
MTI Hírfelhasználó