Bölöni László távozik a Metztől, díszpolgár lett Marosvásárhelyen
2024. június 30. 22:49

Bölöni László távozik a francia labdarúgó-bajnokságból búcsúzott Metz együttesétől.

A 71 éves marosvásárhelyi szakember ezt az M1 aktuális csatornának árulta el a szülővárosában tartott vasárnapi ünnepségen, ahol díszpolgári címet vehetett át.
   

"Nem fogok ottmaradni, ez biztos. Egyelőre azt kívánom, hogy nyugodjak meg egy kicsit, hiszen fél évszázada benne vagyok a futballőrületben, ami hétről hétre óriási stresszel jár, sok-sok időt vesz el" - nyilatkozta Bölöni.
   

Marosvásárhelyről szólva Bölöni László elmondta, ebben a városban gyakorlatilag csak szép dolgok történtek vele, itt érettségizett, majd végezte el az egyetemet, itt lett szerelmes, majd született meg a lánya. Itt lett első osztályú futballista, majd döntötte meg a román válogatottsági rekordot is.
   
"Azt hiszem, van még mit adnom" - mondta jövőjével kapcsolatban a legendás szakember, aki megjegyezte, élete a Dél-Franciaország, Budapest, Marosvásárhely háromszögben zajlik, majd kissé "morbidul, de humorosan" megjegyezte, utóbbi helyre egészen biztosan visszatér majd, hiszen itt van a sírhelye is.
   
Bölöni László a németországi Európa-bajnokságon szerepelt magyar válogatottról azt mondta, a csapat az elmúlt években remek eredményekkel örvendeztette meg a szurkolókat, az Eb-n azonban "kicsit megcsúszott". Véleménye szerint a magyar csapat ugyan tízből négy alkalommal talán legyőzi például a német válogatottat, de a maradék hatban a Nationalelf az esélyes. Hozzátette, a Svájc elleni csoportmeccset rossz filozófiával támadta meg az együttes, a németek ellen viszont tiszteletre méltó volt a hozzáállás, a skótok felett aratott siker pedig egy reményt adó, lelkes győzelem volt. Bölöni szerint jobb lett volna ezzel a találkozóval kezdeni a kontinensviadalt.
Bölöni László kiemelte, a magyar csapat számára egy óriási lépés lenne, ha ki tudna jutni a világbajnokságra. A románokkal kapcsolatban azt mondta, alapvetően egy "közép értékű" együttes, amely az Eb-n kihasználta az előtte adódó lehetőséget, és akár meglepetést is okozhat a hollandok elleni nyolcaddöntőben.     

mti
Címkék:
  • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
    Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Orbán Viktor írása a Financial Timesban
    "Célunk egy olyan új versenyképességi egyezség, amelynek révén újraindítható az európai gazdaság bővülése, és ezzel egy időben a nyitott gazdaságért, a nemzetközi együttműködésért emelünk szót" - írja a kormányfő.
  • Magyar rendőrök is segítik a horvát rendőröket
    "Önálló intézkedési jogosultságuk nincs, járőrtársi feladatkörben dolgoznak párban a horvát rendőrökkel. A szolgálatteljesítési idő alatt a magyar rendőrök elsősorban tájékoztatási, prevenciós és általános járőrszolgálati feladatokat hajtanak végre, valamint folyamatos telefonos elérhetőséget biztosítanak a hozzájuk forduló magyar állampolgároknak" - írta az államtitkár.
  • Tűzszünet megfontolását kérte Orbán Viktor Kijevben
    A megbeszélés legfontosabb témája a béke megteremtésének lehetősége. Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij megtárgyalja a magyar-ukrán kétoldalú kapcsolatok aktuális kérdéseit is - közölte a sajtófőnök.
MTI Hírfelhasználó