Újabb fogolycsere: 103-103
2024. szeptember 14. 17:51

Oroszország az Egyesült Arab Emírségek közvetítésével folytatott tárgyalások eredményeként 103 ukrán hadifoglyot cserélt ki ugyanennyi – az ukrán fegyveres erők által a Kurszki területen fogságba ejtett – orosz katonára – derült ki az orosz védelmi minisztérium szombati közleményéből.
A tárca azt írta: „Ez év szeptember 14-én a tárgyalási folyamat eredményeként 103 orosz katona – akik fogságba estek a Kurszki területen – visszatért a kijevi rezsim által ellenőrzött területről. Cserébe (az orosz hatóságok) 103 ukrán hadifoglyot adták át”. A védelmi minisztérium közlése szerint az Egyesült Arab Emírségek humanitárius közvetítő szerepet játszott az orosz katonák fogságból való kiszabadulásában.

A tájékoztatás szerint „Jelenleg valamennyi orosz katona a Fehérorosz Köztársaság területén tartózkodik, ahol megkapják a szükséges pszichológiai és orvosi segítséget, valamint lehetőséget kapnak arra, hogy kapcsolatba lépjenek hozzátartozóikkal. Minden szabadon bocsátott katonát (ezt követően) az Orosz Föderációba szállítanak kezelésre és rehabilitációra az Orosz Védelmi Minisztérium egészségügyi intézményeibe”.

MTI
Címkék:
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Európa három nagy kihívás előtt áll
    Az egy évvel ezelőtt ránk kényszerített szabályozás megbukott, új rendeletet kell alkotnunk. Új szabályozás nélkül a migráció szét fogja bomlasztani az Európai Uniót, ezt meg kell állítanunk. De az első a béke - jelentette ki Orbán Viktor.
  • Személyhívók felrobbantása
    Izrael nem tervezte a személyhívók felrobbantását a Hezbollah elleni teljes körű háború előtt, de a biztonsági szervek vezetői az utolsó pillanatban emellett döntöttek, miután legalább két Hezbollah-tag azt gyanította, hogy valami nincs rendben ezekkel a személyhívó eszközökkel.
  • A gáton védekezők szervezetten végzik munkájukat
    Az állami védettségű területeken a készültségi szint elérte a 100 százalékot. Az önkormányzatok nagy részénél is így áll a helyzet, de van néhány település, ahol még nincsenek 100 százalékon, de mindenhol 50 százalékon áll a készültség - fejtette ki a kormányfő.
  • Az örmények mindig számíthatnak a magyar kormányra
    A hazájukban és a Magyarországon élő örmények mindig számíthatnak a magyar kormányra - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Budapesten, az Országos Örmény Önkormányzat székházának átadásán.
MTI Hírfelhasználó