Keresztúton
 • 2007. november 5. 00:00
  Látszat szerint jó egészségnek örvend, de mint friss rókatetemről a bolhák, úgy ugrálnak le róla azok, akik rajta élősködtek – ami nem változtat a tényen, hogy politikai értelemben bacilusgazda volt ő. Betegségeket terjesztett, és alaposan megfertőzte a magyar társadalmat.
  Címkék:
 • 2007. október 29. 00:00
  Egy nemzedék nyugdíját lopják el, szervezetten. És nekünk azt kell elhinnünk, hogy erről Megyessy Péter pénzügyminiszternek fogalma sem volt, amikor a törvényt bütykölték. Amely szerint nem kell szavatoló tőke. Vajon elmúlt-e már a Medgyessy-korszak? Amikor az utolsó koldussá lett befizető fog alultápláltságból eredő betegségben meghalni, valamikor negyven év múlva, akkor fog elmúlni.
  Címkék:
 • 2007. október 22. 00:00
  Mint az Indexből nemrégiben megtudhattuk, ebben jól jött néki egy egyetemi kapcsolat, Apró Antal leányának szerelme. Apró Piroskával nem köttetett házasság, de nem is keseredett meg a kapcsolat. Elannyira, hogy Medgyessy Péter életében az Apró család hosszabban játszik szerepet, mint a két saját felesége.
  Címkék:
 • 2007. október 15. 00:00
  A posztkommunista politikai gyűrű, azaz a vörös Cosa Nostra köré szerveződött külső párt kishaszonélvezői elfogadták a Keresztapa újító javaslatait. Tisztálkodni köll, mondta a Keresztapa, de amikor megrökönyödve néztek rá az ő fiai, akkor módosított: tisztálkodni fogunk, irgalmatlanul – de csak négy év múlva. Ez aztán a kompromisszum!
  Címkék:
 • 2007. október 8. 00:00
  A párt 18 éves, és ezzel az 1918 óta létező magyarországi kommunista struktúrák második leghosszabb életű formációja. A probléma – marxista terminusokkal – ma a következő a mozgalom számára: megőrizni vagy meghaladni? Azaz meddig menjen a mostani éra, és mikor, miképpen lehet majd túlélni.
  Címkék:
 • 2007. október 1. 00:00
  Hasonlóan törölve a témák közül Kulcsár Attila, Rejtő E. Tibor meg társaik. Ők szépen élik világukat, a kezükön megfordult húszmilliárdnyi meg bagatell. Fogadjunk, hogy ők sem lesznek egyetlen napig sem cellalakók a jövőben. Kabai? Nevetséges. Egy derék ember, akit csak rossz nyelvek mosnak össze a másik derék emberrel, Veres pénzügyminiszterrel.
  Címkék:
 • 2007. szeptember 24. 00:00
  Eltűnődtem: miféle lelkész, miféle tanárember lehet az, aki ennyire nem érti a Himnuszt (Azt, hogy miféle magyar lehet, már nem is gondoltam, az ilyesmi eleve kirekesztő ugyanis, ezért leszoktam róla.) Meg azon is elméláztam, miféle „konferencia” és miféle „főiskola” lehet az, amelyen a rektor (!) arról elmélkedik nyilvánosan, hogy – nem érti a Himnuszt?
  Címkék:
 • 2007. szeptember 17. 00:00
  Horn Gábor és politikai családja úgy néz Semjén Zsoltra és politikai családjára, mint akik „zsidótörvényeket hoztak”. Hatvanhárom évvel a vészkorszak után az 1955-ben született Horn Gábor mély gyűlöletet táplál lelkében az 1962-ben született Semjén Zsolt ellen, mivel ő, azaz „a jobboldal” hozta a zsidótörvényeket.
  Címkék:
 • 2007. szeptember 10. 00:00
  Kicsit rosszul esik, hogy ennyire hülyének néznek balról, de hát már régen megszokhattuk. Szóval azt kellene elhinnünk, hogy a Gyurcsány-tárca pénzeinek elosztásába éppen a miniszter, Gyurcsány Ferenc nem szólt bele soha. Ezt aznap fogom elhinni, amikor Gyurcsányit kihallgatják a Kulcsár-perben.
  Címkék:
 • 2007. szeptember 3. 00:30
  Akinek tehát kedves az élete és a vagyona, az a sztrájk idején nem autózik olyan budapesti úton, amelyen busz is jár. Persze aki úgy véli, hogy a vezetői felelősség nem ér véget a sofőrkabin ajtajánál – nos, azzal értünk egyet mi. A vezetői felelőtlenség a BKV-vezérigazgatóságán kezdődik, sőt följebb.
  Címkék:
 • Demokráciaexport után iszlámexport várható világszerte
  Dinamikus Egyesült Államokra lenne szükség. Ehhez képest a jelenlegi elnök csupán egy videóüzenetben emlékezett meg a húsz évvel ezelőtti tragédiáról. Mert így nem veszítette el a beszéd fonalát. Nem tévesztette össze az országokat. Vagy ne adj Isten, nem aludt el.
 • Átadták az újjáépült Lovardát a budai Várban
  Ünnepélyes keretek között átadták az újjáépült Lovardát a Budavári Palotanegyedben pénteken, a kulturális örökség napjai rendezvénysorozat országos megnyitóján, amelyen bejelentették a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékének új elemeit is.
 • Tehetséggel, akarattal és hittel sikeres lesz az újrakezdés
  Ésszel, tehetséggel, akarattal és hittel "nemcsak a járványt győzzük le, de az újrakezdés sikere sem marad el" - hangoztatta a köztársasági elnök pénteken Budapesten, amikor a Sándor-palotában fogadta a Magyarország Barátai Alapítvány tagjait.
MTI Hírfelhasználó