gondola riport
 • 2010. február 28. 11:11
  A Magyar Tartalékosok Szövetségének katonai hagyományőrzői idén a Komárom-Esztergom megyei Bajnán tartotta meg a doni csata hőseire emlékező hagyományos ünnepségüket. Idén csatlakoztak a magyar hagyományőrzőkhöz az 1942–43-as fegyvertársakra emlékező alakulatok hagyományőrzői is.
  Címkék:
 • 2009. december 22. 07:02
  Ha szerencsétek van, öregségetekre rájöttök, hogy érdemes lett volna elidőzni az arcokon, csodálni a szemeket, Felvidéknek nevezni a nyak tájékát, Erdélynek a domborodó mell vonulatát, és hazatérésnek a köldök alatti mennyország bejáratát.
  Címkék:
 • 2009. november 27. 16:36
  November 25-én, a marosvásárhelyi Kultúrpalotában nyitotta meg a Páneurópai Piknik és határáttörés eseményeit és történelmi következményeit bemutató tárlatot Firtl Mátyás, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat alelnöke, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, egy rendhagyó történelemóra keretében.
  Címkék:
 • 2009. november 8. 11:02
  A miniszterelnök úr azt állította, kicsit hunyorogva, hogy "a vonalbezárások a reform első lépése." Ugyan nem mondta meg, mi a második lépés, és nem is nézett a csillár felé hunyorogva, nehogy leessen onnan! Sajnos, kezdjük megszokni: ha azt a szót kiemelik, hogy reform, akkor egyszerűen kapunk valami nagy rosszat! De hogy is lehetne társadalmi felhatalmazás nélkül reformot csinálni?
  Címkék:
 • 2009. október 13. 16:27
  Úgy tűnik föl, „valakinek” csak azért van két lába, hogy ne egy lábbal tapossa a törvényt. Egyszerűen zsákmányállatnak tekintik az állami vagyont, - ez a horda összetartozásának a jele. Ma beszélünk a MÁV-ról, beszélünk a televízióról, beszélünk a BKV-ról, és nem tudni, hogy holnap miről beszélünk. A magyar állam azért rossz tulajdonos, mert a kormányzat nem képes működtetni a magyar állami vagyont!
  Címkék:
 • 2009. október 6. 11:08
  Hetvenezer ember hiába várta a választ. A cserbenhagyott 32 polgármester és a somogyi megyegyűlés elnöke úgy döntött, többé nem hívják meg a minisztert, és csak arra kérik: a kormányzásukból hátralévő néhány hónap alatt ne okozzanak több kárt.
  Címkék:
 • 2009. október 5. 11:21
  Jövőre az idei pénzhiány tovább növekszik, a színvonal romlik, a várólisták hosszabbodnak, - a kormánynak nem a nyomorgatott betegeket és egészségügyi dolgozókat magára hagyva kellene figyelni e halálos gladiátorjátékot!
  Címkék:
 • 2009. szeptember 20. 11:17
  Miniszter Úr! Ugye, ön szerint is tovább romlanak a gyógyítás eredményei, ha a beterjesztett költségvetés érvényesül? Ugye, ön szerint is hiányzik a prioritásként kezelt helyekről - mondjuk, a vérellátásból, a mentésből - a biztonságos működés anyagi feltétele?
  Címkék:
 • 2009. június 27. 12:43
  Szociális katasztrófa fenyeget! Nem nézhetjük tétlenül, hogyan válik semmivé az élet! Sajnos a mindennapi létezés terhei, a megélhetési költségek növekedése, az egyre súlyosbodó válság, a megszűnő munkahelyek, a csökkenő jövedelmek, a társadalom közös kiadásainak csökkentése révén szociális katasztrófa helyzet alakulhat ki! A tennivaló rendkívüli és nehéz, a vesztegetnivaló idő kevés, pénz pedig egyáltalán nincs!
  Címkék:
 • 2009. június 22. 10:48
  Fölöttébb félreérthetetlenül kérdezte a Tisztelt Házban dr. Medgyasszay László a szociális és munkaügyi minisztériumi államtitkárt: „Szavakkal vagy tettekkel támogatja a kormány, hogy készüljön jelentés az idősek helyzetéről és az érdekükben megtett kormányzati intézkedésekről?”
  Címkék:
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • Sorosék gyengítik a forintot
  A járvány okozta pénzpiaci bizonytalanságot kihasználva Soros Györgyék kíméletlen támadásokat intéznek a forint ellen. A spekulánstól eddig sem voltak idegenek a hasonló lépések, éppen ezért számos ország haragját kivívta. A Magyar Nemzet a következő napokban bemutatja a milliárdos legismertebb ügyleteit. Sorozatunkat az angol font elleni támadásával kezdjük.
 • Szélsőségek fogságában
  A középmértéknek a védelme vált elsődlegessé, amelyet a balliberális gondolkodás nem tűr meg.
 • Operatív törzs: egyre többen szegik meg a kijárási korlátozást
  Egyre többen szegik meg kijárási korlátozással kapcsolatos intézkedéseket, és egyre több a büntetőeljárás is - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a szerdai online sajtótájékoztatón.
MTI Hírfelhasználó