kövér lászló
 • 2024. február 3. 22:57
  Kövér László azt mondta: mindabban, amit tapasztalunk, nem pusztán az örök metafizikai küzdelemről van szó a jó és a rossz között. A napjainkban már-már emberfeletti erővel támadó abnormalitást, gonoszságot, rombolást és hamisságot nagyon is evilági emberek evilági érdekeik táplálják - húzta alá.
 • 2023. november 10. 14:08
  Az 1966 és 1976 között Kínában "dúló" úgynevezett kulturális forradalomban meghirdették a "négy régi" elleni harcot, azaz a régi gondolkodásmód, a régi kultúra, a régi szokások és a régi erkölcsök lerombolását, és ma hasonló történik a nyugati világban és benne Európában, amit itt ma "cancel culture"-nak hívnak – mondta Kövér László.
 • 2023. október 12. 16:33
  Kövér László kijelentette: meggyőződése, hogy a hit és az ész harmóniájának helyreállítása nélkül a nyugati világban esélytelen megoldani a nemzetek ajtaján "egyre hangosabban dörömbölő" politikai, gazdasági, társadalmi, kulturális vagy akár környezetvédelmi gondokat.
 • 2023. október 7. 20:06
  A Pro Economica Alapítvány az elmúlt években több ezer erdélyi magyar agrárgazdálkodónak és közel száz egyéb, a szülőföldet gyarapító vállalkozásnak tudott támogatást nyújtani Romániában - mondta Kövér László.
 • 2023. szeptember 22. 20:57
  Az Európai Unió vezetését "jelenleg túszul ejtő Európai Bizottság" működését Károlyi Mihályhoz és társaihoz hasonlította. Magyarországon Károlyiék után "Kun Béla és bandája" érkezett - emlékeztetett Kövér László házelnök.
 • 2023. szeptember 7. 07:50
  Kövér László meggyőződése, azzal, hogy két hagyományosan semleges ország, Finnország és Svédország adja fel a pozícióját, és csatlakozik az észak-atlanti katonai szövetséghez, ez valójában nem erősíti, hanem gyengíti Európa biztonságát.
 • 2023. augusztus 28. 21:07
  Az Országgyűlés elnöke hangsúlyozta: a magyarok és kirgizek számára őseik kultuszának mély, közös gyökerei vannak, hiszen a magyarok a kereszténység felvétele előtt, illetve a kirgizek az iszlámra térésüket megelőzően ugyanazon közös közép-ázsiai ősvallást, a tengrizmust gyakorolták, amelynek az ősök tisztelete rendkívül erős mozzanata volt.
 • 2023. augusztus 27. 00:06
  A házelnök úgy véli, hogy mindig újnak mondott, világmegváltó eszmék "törnek a felszínre, de a módszer mindig ugyanaz és vele együtt az én felsőbbrendűsége is". Megjegyezte, hogy az ifjú liberális vezetők hozzáállása vérfagyasztó hasonlóságot mutat az egykori magyar kommunista vezetőkével.
 • 2023. augusztus 20. 17:18
  A Boldog Özséb által alapított rend 2014-ben tért vissza Erdélybe, és telepedett le Hargitafürdőn. A kolostort 2020-ban kezdték el építeni a magyar kormány támogatásával.
 • 2023. augusztus 14. 15:31
  Kövér László kifejtette: visszagondolva a magyar történelem több száz éves hagyományaira, nem nehéz belátni, hogy a cél mindig ez volt. Szent István idejétől kezdve a török megszálláson át egészen napjainkig minden "jóravaló és jobb" politikai nemzedék célja a megmaradás volt.
A gondola.hu archívumának helyreállításán dolgozunk. Az esetlegesen hiányzó tartalmak eléréséhez türelmét kérjük.
 • Hazai klubfutball: közepes alatt
  Ma a magyar bajnokságot az a Paks vezeti, amely magyar edzővel és magyar játékosokkal küzd. Tudjuk azonban, hogy BL-csoportkörbe jutást ettől a gárdától nem várhatunk. Márpedig a hazai klubfutballnak a BL-ben a helye: a csoportkörnél magasabb szinten.
 • Kik bújhatnak meg az ENSZ mögött?
  Hazánkban több ezer hajléktalan él nem méltóságteljesen. Rájuk miért nem utal a szélsőséges ENSZ-garnitúra? Vélhetően azért, mert ennek az extrémitásnak (is) a kettős mérce a célszerszáma.
MTI Hírfelhasználó