külföd
 • 2021. április 13. 08:23
  Az EU rosszabb állapotban van, mint az kívülről látszik. Kelet-nyugat irányban a szuverenitásvita feszíti, minket, kelet-közép-európaiakat nem tudnak pénzügyi oldalról fogni, mint a déleiket, ezért erőltetik a „jogállamiságinak” nevezett politikai zsarolási mechanizmust. Észak-dél irányban egy legalább ekkora konfliktust okoz az euró befejezése, ami most egy félkész termék.
 • 2021. április 6. 12:39
  Amit magunk körül látunk, a politikailag korrekt globalizmus, az a totalitarizmus új formája. Épp ezért kell európai szinten, de világszinten is összefognia minden identitásvédő erőnek. Identitásvédőkként kell küzdenünk a globalizmus ellen minden olyan rendszerben, ahol csak lehet.
 • 2021. április 6. 09:01
  Ha tényleg a széndioxid kibocsátást szeretnék korlátozni, akkor fel kellene futtatni az atomenergia ipart, és vízerőműveket kellene építeni mindenütt, ahol erre lehetőség van. A zöldek azonban mind a kettőt ellenzik, és a politika szolgaian követi a zöld narratívát.
 • 2021. március 30. 09:21
  Biztos lábakon állnak a magyar-üzbég kapcsolatok, jó lendületet vett a két ország együttműködése - mondta Orbán Viktor miniszterelnök keddi taskenti sajtónyilatkozatában.
 • 2021. március 26. 10:15
  Salvini: "Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel és a lengyel kormányfővel tervezett találkozón a jövő Európájának alapjait szeretnénk letenni. A Covid–19 után már semmi sem lesz a régi, sok minden megváltozott a kontinensen."
 • 2021. március 23. 09:42
  Trócsányi László az Euractiv című brüsszeli hírportálon közölte, az EPP-ből hiányzik a sokszínűség és a jövőkép. Szerinte, ha a pártcsalád nem gondolja újra az európai politikában játszott szerepét, a baloldal felé fog elmozdulni.
 • 2021. március 9. 17:59
  A radikális baloldaliak akciói lassan már a terrorcselekmények határait súrolják, Lipcse főpolgármestere, a szociáldemokrata Burkhard Jung pedig nyíltan a Vörös Hadsereg Frakcióhoz hasonlította a város erőszakos szélsőbaloldali szcénáját.
 • 2021. március 9. 14:00
  Matteo Salvini olasz pártvezető keddi nyilatkozatában elmondta, hogy lengyelekkel és magyarokkal új európai parlamenti frakció létrehozásán dolgozik.
 • 2021. február 9. 16:47
  A visegrádi csoport (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) a közép-európai együttműködés fontos mozgatórugója, mely az Európai Unión (EU) és a NATO-n belüli folyamatokat is jelentősen befolyásolja - jelentette ki Andrzej Duda lengyel elnök kedden, a V4-es országok elnökeinek lengyelországi találkozóján.
 • 2021. február 9. 11:49
  A koronavírus elleni oltásért folyó világszintű versenyről, Kelet és Nyugat konstruktív együttműködéséről, a szabad világkereskedelemről, a kínai-magyar gazdasági kapcsolatokról és a kínai vakcina magyarországi felhasználásáról is beszélt Orbán Viktor a kilencedik Kína-Kelet-Közép-Európa csúcstalálkozón, amelyet ezúttal online videokonferencia keretében tartottak meg.
MTI Hírfelhasználó