külföd
 • 2022. június 7. 15:40
  Megerősítettük elkötelezettségünket a visegrádi négyek együttműködése iránt - mondta Novák Katalin köztársasági elnök kedden Milos Zeman cseh köztársasági elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre Prágában.
 • 2022. május 27. 09:30
  Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke pénteken Párizsban tárgyalást folyatott Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Tömörülés elnökével - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
 • 2022. május 24. 13:18
  Henry Kissinger veterán amerikai diplomata felszólította a Nyugatot, hogy ne próbáljon megsemmisítő vereséget mérni az orosz erőkre Ukrajnában, és arra figyelmeztetett, hogy ez katasztrofális következményekkel járna Európa hosszú távú stabilitására nézve.
 • 2022. május 20. 18:57
  A köztársasági elnök az erdélyi Magyarlapádon elmondta, hogy pénteken tíz templomot szenteltek tíz különböző településen. Kiemelte: nem véletlen, hogy amikor háború van és ideológiai rombolás zajlik, a templomokat rombolják le először, mert tudják, hogy itt kezdődnek a közösségek.
  Címkék:
 • 2022. április 29. 19:57
  Az Oroszországból érkező gáz csapjait nem lehet reggelről estére elzárni, és aki ezt szorgalmazza, nem tudja miről beszél Matteo Salvini, a Liga jobboldali olasz párt vezetője szerint, aki háború helyett békét sürgetett egy Rómában tartott gazdasági találkozón pénteken.
 • 2022. április 29. 11:48
  Lerombolták az Artem ukrán rakéta- és űrvállalat kijevi gyártóépületeit az orosz légierő nagy pontosságú fegyverei - közölte Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a péntek délelőtti hadijelentésben.
 • 2022. április 26. 16:59
  Az orosz erők több nagyváros ellen intéztek légi és tüzérségi csapásokat kedden Ukrajna keleti és déli részén, a támadásoknak halálos áldozatai is vannak - jelentette az Ukrajinszka Pravda hírportál az ukrán fegyveres erőkre és helyi közigazgatási vezetőkre hivatkozva.
  Címkék:
 • 2022. április 19. 12:38
  Bejelentette a még ukrán kézen lévő mariupoli Azovsztal vas- és acélmű "részleges ostromának" megkezdését és az objektum területére történő behatolást a donyecki "népi milícia", miközben az orosz védelmi tárca délig adott haladékot a védőknek a fegyverletétel bejelentésére.
  Címkék:
 • 2022. április 12. 11:47
  Nagy-Britannia és az Egyesült Államok bejelentette, hogy tudomásuk van olyan beszámolókról, amelyek szerint Oroszország már bevethetett vegyi anyagokat Mariupolban. Nagy-Britannia közölte, hogy partnereivel együtt dolgozik a jelentések ellenőrzésén.
  Címkék:
 • 2022. március 4. 19:22
  Az orosz elnök részletesen elmagyarázta Olaf Scholz német kancellárnak az ukrajnai orosz "különleges művelet" céljait, amelyeket Moszkva feltétlenül teljesíteni kíván - közölte pénteken a Kreml sajtószolgálata.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó