U17 - Három-nullra győztek a mieink
A mieink 3-0-ra legyőzték Walest az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, szerdán Budapesten.
2023. május 17. 23:28

Szabó Szilárd góljának örülnek a játékosok az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének 1. fordulójában játszott Magyarország-Wales mérkőzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2023. május 17-én. A házigazda magyar válogatott 3-0-ra legyőzte Walest. MTI/Koszticsák Szilárd
 

A házigazda magyar válogatott 3-0-ra legyőzte Walest az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, szerdán Budapesten.

 

Magyar gól, magyar öröm – MTI

A mieink szombaton 20 órától Lengyelországgal, kedden 20 órától pedig Írországgal találkoznak Felcsúton, a negyeddöntőbe a csoportok első két helyezettje jut.

 Szabó Szilárd örül a góljának az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének 1. fordulójában játszott Magyarország-Wales mérkőzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2023. május 17-én. A házigazda magyar válogatott 3-0-ra legyőzte Walest. MTI/Koszticsák Szilárd

    Eredmény, csoportkör, 1. forduló, A csoport:

Magyarország-Wales 3-0 (1-0)
----------------------------
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3480 néző, v.: Ladebäck (svéd)

    gólszerzők: Simon B. (43.), Szabó Sz. (75.), Umathum (81.)

    sárga lap: Kaczvinszki (10.)

    Magyarország:
    ------------ Yaakobishvili - Girsik, Umathum, Kaczvinszki, Hornyák - Varga Z. (Molnár Cs., 69.), Fenyő (Burghart, 90.), Kern (Somfalvi, 80.), Németh H. - Bagi (Szabó Sz., 69.), Simon B. (Vidnyánszky, 80.)

 Az első félidőben fokozatosan növelte fölényét a walesi válogatott, amely egyre veszélyesebb helyzeteket dolgozott ki, de gólt nem szerzett. A magyarok előtt a 41. percben váratlanul nagy ziccer adódott, de Simon Benedek hibázott, két perccel később viszont Bagi Ádám passzából megszerezte a vezetést.
   
A második felvonásban sokkal lendületesebben és pontosabban futballoztak a házigazdák, s a 75. percben növelték a különbséget: Molnár Csaba lövése után a walesi kapus éppen Szabó Szilárd elé ütötte a labdát, aki élt a kínálkozó lehetőséggel, és a hálóba továbbított. A végeredmény a 81. percben alakult ki, amikor egy szöglet után Umathum Ádám fejelt a hálóba.

A magyar válogatott játékosai az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének 1. fordulójában játszott Magyarország-Wales mérkőzés kezdete előtt az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2023. május 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd
   
A június 2-ig tartó kontinenstornának Balmazújváros, Budaörs, Budapest, Debrecen, Felcsút és Telki ad otthont. A finálét az MTK Budapest stadionjában rendezik.

Reménységeink – MTI

    korábban:

Lengyelország-Írország 5-1 (2-1)

    C csoport (Debrecen): Németország-Portugália 4-0 (2-0)

    korábban:

Franciaország-Skócia 3-1 (2-0)

MTI
Címkék:
  • Európa-liga döntő - Sevilla-AS Roma
    A program egyik csúcspontja volt, amikor a magyar öregfiúk-válogatott összemérte erejét az európai kupaküzdelmek egykori kiválóságaival, akik között olyan sztárok léptek pályára, mint az argentin Esteban Cambiasso és a francia William Gallas.
  • Hazánk szabad és független nemzet
    Az európaiság és jogállamiság úgynevezett bajnokai most éppen a tanácsi elnökséget akarják elvenni Magyarországtól, mindezzel azonban pont ők azok, akik durván megsértik az uniós jogot és a szerződést - hangsúlyozta Hidvéghi Balázs.
  • A balliberális-globalista agymosás sikeres volt Nyugaton
    A balliberális-globalista agymosás olyannyira sikeres volt Nyugat-Európa polgárainak politikai befolyásolása terén, hogy a megerősödött baloldal láthatóan úgy érzi, már a látszatra sem kell ügyelnie. Ez tükröződik egyes tisztségviselők pökhendi viselkedésében – leplezi le a szélsőbalos hungarofóbiát Bánó Attila.
MTI Hírfelhasználó