Az abnormális folyamatok nagyon is megtervezettek
A brüsszeli korrupciós botrányok nyomán megpillanthattuk a gépezet néhány mozgatórúgóját, s ennek alapján joggal feltételezhető, hogy a szóban forgó, magas állású hölgyeket és urakat meg lehet vásárolni, mert van az a pénz. Az teljesen egyértelmű, hogy számtalan kérdésben szembe mennek az európai polgárok legelemibb érdekeivel – mutat rá Bánó Attila.
2023. július 7. 00:03

leaders league

Ha nem az EU szétverése maga a cél - amit nem tartok kizártnak - akkor minimum az EU mérhetetlen végletes meggyengítése és káoszba döntése a cél – fogalmazott Kövér László házelnök Martoson. Bánó Attila publicistát kérdezte a Gondola.

– Szerkesztő úr, az Európai Unió egyik tagállamának közjogi méltósága úgy látja, hogy a brüsszeli „elit" káoszba akarja dönteni a közösséget. Az „elit" tagjai nem buta emberek, hiszen magasra törnek, hatalmas jövedelmet húznak. Tehát nem butaságból rombolják a kontinenst. Mi lehet a titkos motivációjuk?

– Nem könnyű biztosat mondani azzal kapcsolatban, hogy valójában mi befolyásolja a brüsszeli „elit” gondolkodását és tevékenységét, de a következményeket, az „eredményeket” látjuk és a saját bőrünkön tapasztaljuk. Amikor olyan emberek kerülnek döntéshozói pozíciókba, akiknek a választópolgárok felé nincs elszámoltatható kötelezettségük, akkor felvetődik a kérdés, akkor vajon kik felé van? A brüsszeli korrupciós botrányok nyomán megpillanthattuk a gépezet néhány mozgatórúgóját, s ennek alapján joggal feltételezhető, hogy a szóban forgó, magas állású hölgyeket és urakat meg lehet vásárolni, mert van az a pénz. Az teljesen egyértelmű, hogy számtalan kérdésben szembe mennek az európai polgárok legelemibb érdekeivel, ami azt jelenti, hogy nem őket képviselik, hanem azokat, akiktől személyes előnyöket remélhetnek.

– Ha uniós tisztségviselőkként nem az európai emberek érdekeit szolgálják, akkor mégis kiknek akarnak megfelelni?

– Ez az a kérdés, amivel egyszer komolyan szembe kell nézni, mert ezek a hatalmi mámorban tobzódó emberek nagyon túltolták a kerékpárt. Hozzászoktak ahhoz, hogy túllépik a hatásköreiket és szinte bármit megtehetnek a rovásunkra. Kövér László házelnöknek igaza van, hiszen nekik köszönhetően valóban a káosz felé rohanunk. Az átgondolatlan energiapolitika, az önmagunkra nézvést hihetetlenül kártékony oroszellenes szankcióáradat, a kezdettől fogva elhibázott migránspolitika, a kötelező migránskvóta, a nemzeti és keresztény elveket valló demokráciák ilyen-olyan hamis jogcímeken történő vegzálása, a genderhívők és az LMBTQ-lobbisták akaratának törvényi eszközökkel való ráerőltetése a nyugati társadalmakra, a génmódosított alapanyagokból álló élelmiszerek behozatalának engedélyezése, mind az unió végleges meggyengítését, illetve káoszba döntését célozza.

– „Az erőforrások, a fizikai és az emberi erőforrások kiszivattyúzásának rendszere működik keletről Európán keresztül a tengeren túlra" – állítja Kövér László. Ugyanakkor Európába az eltartani való tömeg özönlik. Mennyire spontán, mennyire megtervezett ez a folyamat?

– Szoktuk mondani, hogy véletlenek nincsenek, és ez különösen igaz azokon a döntéshozói szinteken, amelyeken bizonyos érdekcsoportok befolyásolni akarják a nemzetek, a világ sorsát. E csoportok talán legismertebb figurája a senki által nem megválasztott, ennélfogva legitim felhatalmazással nem rendelkező Soros György, aki nem egyszer elismerte, hogy szándékában áll a társadalmi rendszerek nyitottá – magyarra lefordítva védtelenné − tétele. Ennek része az illegális migráció támogatása. Soros urat az egyáltalán nem érdekli, hogy ez tetszik-e az érintett közösségeknek, mert mint már ugyancsak nyilatkozta, egyfajta istennek képzeli magát. Az unió vezetése is ennek szellemében tevékenykedik, vagyis kijelenthetjük, hogy az abnormális folyamatok sajnos nagyon is megtervezettek.

– „A tekintély és a kultúra teljes lerombolásához vezető folyamatoknak végső célja az emberi identitás lebontása" – vélekedik Kövér László. Már Fekete Gyula megírta a 90-es évek elején, hogy az SZDSZ célja a „visszaállatiasítás". Az ezt erőltető ötödik hadoszlop hazánkban is bent van, és ügyködik. Csak védekeznie kell-e a társadalomnak, vagy ellentámadásba kell lendülnie? Ha igen, akkor miért és hogyan?

– Fekete Gyula, a kiváló népi író annak idején a maga módján ráérzett, hogy a globalista erők miben sántikálnak. Szándékaik és törekvéseik mára olyannyira felerősödtek, hogy ezeket már nem is titkolják. Amikor európai egyesült államokról meg világkormányról beszélnek, akkor pontosan tudjuk, hogy ehhez el kell takarítaniuk az útból a történelmileg kialakult nemzeti kultúrákat és közösségeket, le kell járatni, és minden erővel gyengíteni a történelmi egyházakat, valamint azokat a demokratikusan megválasztott kormányokat, amelyek hisznek a társadalmak természetes fejlődésében, s nem külső hatalmi klikkeknek engedelmeskedve hoznak döntéseket a közösség feje felett. Rendkívül nehéz szembeszállni a nemzetromboló külső erőkkel, mert a hazai ellenzék soraiban sajnos sok a szövetségesük, azonban nincs más választásunk. Elég-e védekeznünk, vagy támadnunk kellene? Régi igazság: legjobb védekezés a támadás, ám azt biztosan mondhatom, hogy a madáchi gondolat szellemében küzdenünk kell és bízva bízni.

Molnár Pál

gondola
 • Magyar győzelem a hazai futballban
  Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • A Tisza Párt nem való az EPP-be
  Világossá tették: Magyar Péter személye a Kereszténydemokrata Néppárt számára elfogadhatatlan, felvételét nem tudják elfogadni a frakcióba, a Tisza Pártot pedig az Európai Néppártba. Semjén Zsolt kiemelte: a KDNP-nek nyolcvanéves története van, a Tisza Pártnak nyolcvan napos.
 • Megkezdődött az újraszámlálás
  A testület elnöke közölte: az urnabontások, érvénytelen szavaztok újracsomagolása mindenhol rendben megtörtént, az NVI-be érkezett érvénytelen szavazólapokat lezárt helyen őrzik. Kiemelte: sajtóhírekkel ellentétben csütörtökön sehol nem számolták újra a szavazatokat.
 • Magyarország magyar ország maradjon
  Ez egy régi háború, amely 2015-2016-ban kezdődött, amikor a százezerszám érkező, invázió képét mutató menekültáradattal szemben Magyarország kerítést épített. Elköltöttünk kétmilliárd eurót, hogy megvédjük Magyarországot, hogy Magyarország magyar ország maradjon - jegyezte meg Orbán Viktor.
MTI Hírfelhasználó