Csak a magyar csoportban lesznek tétmeccsek
A G csoport állása: 1. (és kijutott) MAGYARORSZÁG 15 pont/7 mérkőzés, 2. Szerbia 13/7, 3. Montenegró 8/6, 4. Litvánia 6/7, 5. Bulgária 3/7
2023. november 18. 12:01

A magyar csapat tagjai ünnepelnek a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők kilencedik fordulójában, a G csoportban játszott Bulgária - Magyarország mérkőzés után a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban 2023. november 16-án. A találkozó 2-2-es döntetetlenre végződött, a magyar válogatott kijutott a jövő évi Európa-bajnokságra. MTI/Szigetváry Zsolt

A kijutás szempontjából - a magyar csoport kivételével - már csak tét nélküli mérkőzésekre kerül sor vasárnap a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének utolsó fordulójában.

Az A jelű ötösben az éllovas, legutóbb bronzérmes spanyolok és a második skótok már ünnepi hangulatban léphetnek pályára saját szurkolóik előtt Valladolidban és Glasgow-ban, ahol Georgia, illetve Norvégia lesz az ellenfél. Itt a csoportelsőség még nem dőlt el, az viszont igen, hogy Ciprus nulla ponttal zárja a kvalifikációt.
   
Az F jelű kvintettben az osztrákok és a belgák figyelhetik páholyból a küzdelmeket, a szabadnapos Ausztria az előző Eb-n fennállása legjobb szereplését produkálta azzal, hogy a 16 közé jutott. A belgák Azerbajdzsán legyőzésével még megelőzhetik riválisukat, és megnyerhetik a csoportot.
   
A J csoportban a 2016-ban Európa-bajnok Portugália számára már csak az a tét, hogy sikerül-e százszázalékos mérleggel befejeznie a selejtezőt, ebben Izland akadályozhatja meg Cristiano Ronaldóékat. Az ötszörös aranylabdás sztár Lisszabonban tovább javíthatja rekordjait, jelenleg 204 meccsnél és 128 gólnál tart nemzeti színekben. Az Eb-re csütörtökön kijutott szlovákok Bosznia-Hercegovinában fejezik be a selejtezőt.

    Eb-selejtezők, 10. (utolsó) forduló:
    -----------------------------------
    A csoport:

Spanyolország-Georgia, Valladolid 20.45
Skócia-Norvégia, Glasgow 20.45
   
A csoport állása: 1. (és kijutott) Spanyolország 18 pont/7 mérkőzés, 2. (és kijutott) Skócia 16/7, 3. Norvégia 10/7, 4. Georgia 8/7, 5. Ciprus 0/8

    F csoport:

Belgium-Azerbajdzsán, Brüsszel 18.00
Svédország-Észtország, Solna 18.00

A csoport állása: 1. (és kijutott) Ausztria 19 pont/8 mérkőzés, 2. (és kijutott) Belgium 17/7, 3. Svédország 7/7 (12-12), 4. Azerbajdzsán 7 (7-12), 5. Észtország 1/7

    G csoport:

MAGYARORSZÁG-Montenegró, Puskás Aréna 15.00
Szerbia-Bulgária, Leskovac 15.00

A csoport állása: 1. (és kijutott) MAGYARORSZÁG 15 pont/7 mérkőzés, 2. Szerbia 13/7, 3. Montenegró 8/6, 4. Litvánia 6/7, 5. Bulgária 3/7

    J csoport:

Portugália-Izland, Lisszabon 20.45
Bosznia-Hercegovina - Szlovákia, Zenica 20.45
Liechtenstein-Luxemburg, Vaduz 20.45

A csoport állása: 1. (és kijutott) Portugália 27 pont, 2. (és kijutott) Szlovákia 19, 3. Luxemburg 14, 4. Izland 10, 5. Bosznia-Hercegovina 9, 6. Liechtenstein 0követni  

MTI
Címkék:
 • A médiumok sodrása: aki győz, az „populista"
  Nem az a lényeges, hogy a holland polgárok hogyan szavaznak. Hanem az, hogy az úgynevezett brüsszeli politikusok elégedettek-e a demokrácia megnyilvánulásával. Ez önmagában mutatja, hogy bohózattá züllött az Európai Unió. Ugyan nem küldtek tankokat tagállamokba, mint a Kreml tette 1956-ban és 68-ban – még. De zavarja őket a nép, a lakosság.
 • „Halogén” ünnep
  A magyar kultúra kimeríthetetlen kincsesbánya. Egy emberi életpálya kevés ahhoz, hogy a legfényesebb kincseket is fölfedezzük, és hagyjuk, hogy hassanak ránk, hogy valódi, nemes élményeket adjanak, melyek gazdagítanak, erősítenek, szépségekkel töltenek fel bennünket.
 • Az Elgin-kincs körül fellángolt vita
  Micotákisz úgy fogalmazott: a jelenlegi helyzet olyan, mintha Leonardo mesterművét, a Mona Lisát félbe vágnák, és egyik felét a British Museumban, a másikat jelenlegi kiállítási helyén, a párizsi Louvre-ban őriznék.
 • A fundamentum Jézus Krisztus evangéliuma
  Semjén Zsolt hangsúlyozta: a Kereszténydemokrata Néppárt mindig az interkonfesszionalitást képviselte. Ezért a KDNP Protestáns Műhelye nem egyfajta zárvány, hanem szellemi többlet, ami a klasszikus és a legmodernebb protestáns könyvekkel és gondolatokkal gazdagítja és inspirálja a Kereszténydemokrata Néppártot, és így a magyar kereszténydemokráciát.
 • Emlékmű az Aranycsapat tiszteletére Csólyospáloson
  „Székelyföld nélkül nincsen Erdély, Erdély nélkül pedig nincsen Magyarország, így Kárpát-haza”- fogalmazott Lezsák Sándor, majd hozzátette, ennek a Kárpát-hazának közös sikerélménye a 6:3, és pont az ilyen örömforrások segítenek át minket a nehézségeken, az európai- és világpolitika zűrzavarain.
MTI Hírfelhasználó