Idegen pénzből kampányolt a szélsőbal
Az ellenzéki összefogás pártjai mintegy 261 millió 260 ezer forint külföldről származó tiltott támogatást fogadtak el a Mindenki Magyarországa Mozgalomtól – rögzítette az ÁSZ.
2024. február 21. 09:17

royal bank

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálata tiltott kampányfinanszírozást állapított meg a 2022-es országgyűlési választáson közösen induló ellenzéki pártok esetében - jelentette be a szervezet elnöke kedden Budapesten.
   
Windisch László a választási kampányra fordított pénzeszközök elszámolásának ellenőrzéséről szóló jelentésüket ismertetve újságíróknak elmondta, hogy megállapításuk szerint az ellenzéki összefogás pártjai mintegy 261 millió 260 ezer forint külföldről származó tiltott támogatást fogadtak el a Mindenki Magyarországa Mozgalomtól.
     
Az ÁSZ elnöke tájékoztatóján elmondta, hogy az érintett pártok az ÁSZ jelentését nem támadhatják meg, az államkincstár egyes határozatai ellen azonban közigazgatási per indítható. Egyben leszögezte: döntésüket kizárólag szakmai és jogi alapon, mindenféle befolyásolás nélkül hozták meg.
   
A többi ellenőrzött párt, illetve jelölőszervezet - Fidesz, KDNP, Magyar Kétfarkú Kutya Párt, Megoldás Mozgalom, Mi Hazánk és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata - esetében az ÁSZ nem állapított meg tiltott párttámogatást.
 

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
MTI Hírfelhasználó