A KDNP számára fontos a teremtésvédelem
Latorcai Csaba a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) Ültessünk, hogy élhessünk! elnevezésű országos programsorozata keretében őshonos magyar fafajtákat ültetett el a helyi óvoda és bölcsőde előtt Nyikos László (Fidesz-KDNP-Szeretem Polgárdit Egyesület) polgármesterrel.
2024. április 3. 15:52

Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára (j) és Nyikos László polgármester (Fidesz-KDNP-Szeretem Polgárdit Egyesület) a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) Ültessünk, hogy élhessünk elnevezésű faültetési akciójának polgárdi állomásán 2024. április 3-án. MTI/Vasvári Tamás

A kereszténydemokraták nemcsak beszélnek arról, hogy fontos a teremtett világ védelme, hanem tesznek is érte - jelentette ki a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán a Fejér vármegyei Polgárdiban.

Latorcai Csaba a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) Ültessünk, hogy élhessünk! elnevezésű országos programsorozata keretében őshonos magyar fafajtákat ültetett el a helyi óvoda és bölcsőde előtt Nyikos László (Fidesz-KDNP-Szeretem Polgárdit Egyesület) polgármesterrel.
   
Az államtitkár kiemelte: fontos az Isten által teremtett és a természet adta környezet megőrzése, mert "ezt a világot nem magunknak, hanem gyermekeinknek és unokáinknak építjük, ezért felelősséggel tartozunk érte".
   
Magyarország "kereszténydemokrata talapzaton álló" kormánya mindent megtett és megtesz a természet és a környezet védelméért, ugyanakkor ez nem elég, a magánembereknek is felelősségük van ebben - tette hozzá.
   
Latorcai Csaba beszélt arról is, hogy a KDNP tizenkilenc vármegyében és a fővárosban megvalósuló faültetési programja keretében elültetett fák mindegyike őshonos a Kárpát-medencében, amit a hagyományőrzés miatt tartottak fontosnak, hiszen ezek is részei a magyarság 1100 éves történelmének Európa közepén.
   
Nyikos László két okból is szimbolikusnak nevezte a helyszínt: egyrészt a város új óvoda- és bölcsődekomplexuma a kormány és az önkormányzat közös finanszírozásában, csaknem egymilliárd forintból épült meg, másrészt azoknak a gyermekeknek ültetik a fákat, akiké a jelen és a jövő.

MTI
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • Bűnözők a törvényhozásban
  Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
 • A gyurcsányi klán fogságában a főváros...
  A feladatom az, hogy esélyt adjak a budapestieknek arra, hogy kiszabadítsák a nemzet fővárosát a Gyurcsány-klán fogságából. Erre csak a Fidesz felhatalmazásával rendelkező jelölt lehet képes – rögzítette Szentkirályi Alexandra.
 • Sajtónk félmúltja
  Adatokkal bizonyítható, hogy a rendszerváltás nem volt a média napirendjén egészen az 1990-es választasi kampány kezdetéig. A média napirendjén az átalakulás mint rendszerkorrekció szerepelt: "reformokról", "modellváltásról", "demokratikus szocializmusról" szóltak a cikkek – tekint vissza a félmúltba Szadai Károly.
 • Brüsszelben változásra van szükség
  Egyedül Magyarország az, amely következetesen kiáll a keresztény, nemzetállamokra épülő Európát a megsemmisülés irányába hajszoló brüsszeli fősodorral szemben - hangsúlyozta a kereszténydemokrata Aradszki András ma a törvényhozásban.
MTI Hírfelhasználó