Edzője vallott színt Milák Kristóf helyett
Öt arany- és egy ezüstéremmel zárta Milák Kristóf az országos úszóbajnokságot. Az olimpiai bajnok a sikerek után sem nyilatkozott a média képviselőinek, edzője azonban megtette ezt. Virth Balázs szerint a Duna Arénában a vártnál sokkal jobban teljesített a 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója, de az állóképességi munkát el kell végezni a sikeres párizsi szerepléshez.
2024. április 15. 16:24
A közönség és a szakma nagy meglepetésére kiváló időeredményekkel öt arany- és egy ezüstéremmel zárt a múlt heti úszó országos bajnokságon Milák Kristóf. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó edzője az InfoRádióban elmondta, az úszásmentes időszakban Milák végig kondizott, erőfejlesztést végzett Zala György irányításával, amikor pedig megkezdte az uszodai edzéseket, ezzel párhuzamosan "tornázott" is.

"Az eredményeket tekintve látszott is: 50 méteren egyéni csúcs, 100-on egy-másfél másodperc az egyéni csúcstól, 200-on pedig 3-4 másodperc. Ez nagyjából visszaadja azt a képet, hogy ami munkát végzett az erőfejlesztés terén, azáltal a rövidebb számok mennek, amiben pedig kevesebb munka történt – állóképesség –, az a része még pótolandó. Ennek ellenére sokkal-sokkal jobban úszott, mintha ugyanezt bármely más úszóval próbáltuk volna ki ennyi kihagyás után. Ez így nekem is meglepő, de biztató is" – öntött tiszta vizet a pohárba Virth Balázs. Nem volt titok az elmúlt években, hogy Milák Kristóf sokkal inkább versenymenő, mint edzésben jó; erről sokat beszélt az edző az olimpiai bajnok korábbi trénerével, Selmeci Attilával, és arra jutottak, hogy Milák technikája sokat el tud takarni az edzéskihagyásból.

"De ahhoz, hogy a 200 pillangót háromszor elbírja egymás után, nyilvánvalóan több állóképességi edzés kell" – szögezte le. Az ob-n hat számban úszott, de például 50 gyorson olimpiai szintidőt repesztett, vagyis jobb volt, mint a három évvel ezelőtti tokiói olimpia döntős úszói közül a nyolcadik helyezett. Ennek ellenére azt most még Virth Balázs sem tudja megmondani, mely számokat vállalhatja Párizsban Milák Kristóf. Ez az Eb-n és néhány közbeeső verseny eredményein, a formafelépítésen és Milák Kristóf döntésén is múlik. A Virth-csoport belső hangulatával kapcsolatban az edző elmondta, hogy "ez a sportág annyira speciális felkészülést igényel, hogy ez nem mindenkinél fér bele", nem ajánlja senkinek, hogy ennyit kihagyjon a medencés munkából, de az sem véletlen szerinte, hogy ennyien zseninek tartják Milák Kristófot, a csapattársak pedig kedvelik őt, a tenerifei edzőtáborban a közös munkát kifejezetten izgatottan várták vele.

Infostart
 • Magyar győzelem a hazai futballban
  Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • 175 éve foglaltuk vissza Buda Várát a Habsburgoktól
  175 éve újra magyar zászlót tűztek a budai Várra a honvédek, akik a magyar szabadságért harcoltak, ez pedig olyan hagyomány, "amelyre erős haderőt tudunk építeni". "Ma szuverenitásunkat kell megvédenünk a veszélyek korában, Magyarország békéjét meg kell őriznünk, ki kell maradnunk a szomszédságunkban dúló háborúból" - emelte ki a miniszter.
 • A baloldali politikusok Soros zsebében vannak
  A baloldali politikusokról mindenki tudja, hogy egytől egyig Soros zsebében vannak. A régiek is meg az újak is. Márpedig aki fizet, az rendeli a zenét - fogalmazott a Kertvárosban Orbán Viktor.
 • Az Egri csillagok első filmváltozata
  A filmet száz évvel ezelőtt, nem sokkal Gárdonyi halála után kezdték forgatni az akkori politikai és szakmai szervezetek támogatásával. A belügyminiszter külön rendeletben engedélyezte, hogy az egész ország területén forgathassanak. A várostromot a Cseszneki várban vették fel, de forgattak a gellérthegyi Citadellánál, a Budai vár egyik bástyájánál és egy fennmaradt képkocka tanúsága szerint a Sümegi várnál is.
MTI Hírfelhasználó