Vélemény
 • 2022. szeptember 30. 20:02
  Az emberek félnek a közelgő téltől. Úgy, ahogy békeidőben még soha. A legnagyobb problémájuk nem a magyar és lengyel jogállamiság állítólagos hiányossága. Ezzel csak az Európai Parlament balliberális képviselőinek mindenre elszánt elitegységei vannak elfoglalva. Irigyeljük a problémáikat – írja Horváth József.
  Címkék:
 • 2022. szeptember 28. 07:57
  Az úgynevezett világgazdaság valójában egy lényegi elemeit tekintve rejtett, globális hatalomgazdaság, ami adottság minden ország számára.
 • 2022. szeptember 25. 11:04
  Kérdés, hogy Európa valóban olyan gyenge, hogy nem tudja létfontosságú érdekeit biztosítani. Vagy csak vezetői olyan gyengék, hogy idegen hatalmak érdekeit szolgálják – fogalmaz Lóránt Károly.
 • 2022. szeptember 23. 19:55
  Sem a háború főszereplőjének számító Egyesült Államok, sem a NATO nem tud megegyezni Oroszországgal, pedig sürgősen megállapodásra van szükség. Oroszország kivételével mindenki egyetért abban, hogy Ukrajna szuverén ország, hiszen még Oroszország partnere, Kína is ezen az állásponton van. Ugyanakkor mindenkinek meg kell értenie, hogy Ukrajna ambícióinak is vannak korlátai – érvel Stephen Bryan.
 • 2022. szeptember 23. 19:06
  Hét évvel ezelőtt a Röszkénél tapasztalt határincidens, vagyis az invázió katonáinak erőszakos támadása a magyar határvédelem ellen egyértelműen Európa rendjét volt hivatott gyengíteni - rögzíti Földi László.
 • 2022. szeptember 20. 12:10
  A francia forradalom fedőnevű tömeggyilkosság-sorozat legfőbb tette éppen e minden emberi társadalom legfőbb talapzatát adó hierarchia lerombolása volt „egyenlőségként”. A testvériséget a zászlójukra író „forradalmárok” e tettét inkább a történelem morbid paródiájának tekinthetjük – fogalmaz Bogár László.
 • 2022. szeptember 16. 08:56
  Trump elnöksége folyamatos belső harcokkal telt a kormányzati adminisztráció ellenállásával szemben. Most, amikor felmerült annak lehetősége, hogy Trump elindul a 2024-es választáson, az FBI ismét lépett egy merészet. Egy volt elnöknél még soha nem tartottak házkutatást az Egyesült Államok történetében. Szomorú, hogy az amerikai belpolitikai küzdelembe ilyen direkt módon nyúlnak bele.
 • 2022. szeptember 14. 14:32
  Európa és Amerika stratégia céljai egymással szembemennek ugyan, de Európa uralmi struktúrái kisszerű kollaboránsként akár öngyilkosságig hajlandók támogatni az amerikai birodalmi célokat – írja Bogár László.
 • 2022. szeptember 13. 09:46
  A történelem számunkra az elmúlt csaknem négyszáz évben nem sokat változott, ma is méreggel, dühösséggel teli sárkánnyal kell küzdenünk, amely alávalóbb, mint a régi, mert nem nyíltan, karddal, hanem alattomosan, ideo­ló­giákkal támad – írja Lóránt Károly.
 • 2022. szeptember 11. 11:00
  Orbán Viktor próféciája nyomán a „migránskérdés” került a kampányhajrá középpontjába.
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Itália is a konzervatív erőkre számít
  A jövendő olasz kormány összes pártjával régi és jó kapcsolatot ápol a magyar kormány, ezért nem lesz nehéz együttműködni olyan kérdésekben, mint az illegális bevándorlás elleni fellépés vagy a családpolitika - hangoztatta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója az MTI-nek az Olasz Konzervatívok. Európa, identitás, szabadság című konferencián, amelyen felszólalt Rómában pénteken.
 • Gazdasági válság radikális szélsőségekkel
  Az emberek félnek a közelgő téltől. Úgy, ahogy békeidőben még soha. A legnagyobb problémájuk nem a magyar és lengyel jogállamiság állítólagos hiányossága. Ezzel csak az Európai Parlament balliberális képviselőinek mindenre elszánt elitegységei vannak elfoglalva. Irigyeljük a problémáikat – írja Horváth József.
 • Orbán: hazudtak Brüsszelben az európai embereknek
  Hazudtak Brüsszelben az európai embereknek, amikor azt mondták, hogy a szankciókat nem terjesztik ki az energiára és azok az ukrajnai háború gyors lezárását eredményezik majd - mondta a miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
MTI Hírfelhasználó