Hisztériázik a brüsszeli hungarofób szélsőség
Egy diplomata ellenben azt mondta a brüsszeli portálnak, hogy Orbán Viktor okosan taktikázott, mert pontosan tudta, meddig mehet el anélkül, hogy a megtorlást kockáztatná.
2024. július 11. 09:37

Leyen, aki még mindig nem számolt el a covidos, korrupciógyanús ügyeivel – mandiner/AFP/Dursun Aydemir 

A hetes cikkely szerinti eljárás megindításával és a miniszteri találkozók bojkottjával büntetnék Magyarországot az Európai Unióban, ha már a soros elnökségét nem tudják elvenni.

Példátlan verbális „verést” kapott Ódor Bálint, Magyarország EU-megbízottja Orbán Viktor békemissziója miatt – írja a Politico. A lap által idézett, természetesen csak név nélkül nyilatkozó diplomaták szerint a magyar miniszterelnök szembement az Európai Tanács szellemével, ezzel pedig megsértette az Unió egységét.

Jean Asselborn volt luxemburgi külügyminiszter amiatt szomorkodott, hogy nem lehet lerövidíteni Magyarország soros elnökségét, mert az EU Bírósága nem hagyná, Riho Terras észt EP-képviselő viszont ezekben az órákban is támogatást gyűjt, hogy indítsák el a hetes cikkely szerinti eljárást Magyarország ellen.

Egy másik diplomata ellenben azt mondta a brüsszeli portálnak, hogy Orbán Viktor okosan taktikázott, mert pontosan tudta, meddig mehet el anélkül, hogy a megtorlást kockáztatná. Többen „gyakorlatias következményekkel" fenyegetőztek, például a Budapest által szervezett informális miniszteri találkozók bojkottálásával. A soros magyar elnökség keddi ülésére mindössze nyolc ország küldött képviselőt, több nagykövet pedig az augusztus végi külügyminiszteri egyeztetés kihagyását javasolta.

mandiner.hu
 • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
  Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • A fősodor sajtó kiszolgálja az emberiségnek ártókat
  Biden elhanyagolta a migrációs probléma kezelését, és teljes mellszélességgel beleállt az ukrajnai háború elnyújtásába. Ezzel hatalmas jövedelmekhez juttatta a rendkívül befolyásos fegyvergyártó lobbit, miközben az amerikai államadósság csillagászati magasságokba emelkedett.
 • Hazánk háborúpárti hisztériával került szembe
  Összehangolt, hisztérikus, sokszor hazugságokra épülő, a valóságot sok esetben teljes mértékben figyelmen kívül hagyó, megcsúfoló támadássorozatra” került sor a magyar békemisszióval, a kormány békepárti politikájával szemben.
 • A Haza védelméhez erő kell
  Sajnos egy laktanyába zárták be a kiváló magyar katonák eskütételét. Ezt a nemes alkalmat nem szabad szégyellni. Nem „csak" a Hősök tere, a Kossuth tér kinálkozik seregünk felfényezésére. A lényeg, hogy minél több ember láthassa vitézeink büszke fogadalomtételét.
MTI Hírfelhasználó