Sumqayıt FK - Fehérvár FC – Győztünk!
A magyar klubfutballnak rendkívül fontos a Fehérvár Fc jó szereplése. Legalább a Konferencia-liga csoportkörébe be kell jutnia a koronázó város együttesének. Külön tét: a Vidinek magyar edzője van! A mieink 2:1-re győztek Azerbajdzsánban.
Utoljára frissítve: 2024. július 25. 20:08
2024. július 25. 19:05

A mieink gólöröme – fehervar.fc

A Fehérvár hátrányból fordítva 2-1-re győzött csütörtökön az azeri Szumgajit vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga selejtező második fordulójának első mérkőzésén.

A hazaiak, akik még egyetlen európai párharcukból sem jutottak tovább, húsz perc után ugyan vezetést szereztek, de nem sokkal később kiállítás miatt emberhátrányba kerültek, ezt kihasználva pedig a Fehérvár a szünetig a norvég Tobias Christensen góljával egyenlített. Nem sokkal a térfélcserét követően Spandler Csaba fejelte a magyarok győztes találatát, így Pető Tamás vezetőedző sikerrel debütált a kispadon.
   
A visszavágót jövő szerdán 19 órától rendezik Székesfehérváron, a párharc győztese a ciprusi Omonia és a georgiai Torpedo Kutaisi továbbjutójával találkozik a harmadik körben.

    Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:

Szumgajit (azeri)-Fehérvár FC 1-2 (1-1)
---------------------------------------
Szumgajit, v.: Florian Lata (albán)

    gólszerzők: Abdullazada (20.), illetve Christensen (39.), Spandler (52.)

    piros lap: Hacsajev (32.)

    sárga Lap: Hacsajev (8., 32.), Vujnovic (22.), Dzsenetov (32.), Rezabala (67.), Abdullazada (73.), illetve Serafimov (15.), Pető (65.), Larsen (68.)
 

MTI

 

Kilépett a nemzetköri mezőnybe a Fehérvár Fc. A selejtező első meccsét idegenben, Azerbajdzsánban játszották. A koronázó város csapata 2:1-re győzött.

Az első félidő alapján fölényben van a Vidi, ám az első gólt a hazai csapat szerezte. Nem sokkal később azonban fejessel egyenlített a magyar csapat. Egy azeri játékost kiállítottak, így a mieink emberfölényben küzdhetnek.

Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés, Szumgajit-Fehérvár FC

Gólok:

Abdullazade
20'

Christensen
39'

Félidő: 1:1

Az 52. percben újabb fejessel vezetést szerzett a Vidi. Katona kiváló szabadrúgása után Spandler fejelt öt méterről a hosszú sarokba! 1:2

A Fehérvár labdarúgócsapata az azeri Szumgajit vendégeként kezdi meg szereplését a Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában.

Az NB I negyedik helyezettjénél mozgalmasan telt a holtszezon, számos kulcsjátékosa és vezetőedzője is távozott a nyáron, így nehéz megítélni, hogy milyen eredményre lehet képes. Az Újpestre igazolt tréner, Bartosz Grzelak helyére érkezett Pető Tamásnak ráadásul ez az első megbízatása a legmagasabb szinten.
   
A Fehérvár tavaly ugyan lemaradt az európai porondról, összességében mégis rutinos szereplőnek számít a nemzetközi színtéren, míg ellenfele története során mindössze harmadszor futballozhat valamelyik kupasorozatban. Az előző két alkalommal sok sikerélménye nem volt, mert 2021-ben és 2022-ben is elvesztette a párharcát a macedón Shkëndija, illetve a szerb Cukaricki ellen. A Fejér vármegyei együttes két éve egészen a selejtező utolsó köréig jutott a Konferencia-ligában, akkor ugyanúgy azeri riválissal kezdett, s 5-3-as összesítéssel lépett túl a Gabalán.
   
A visszavágót jövő szerdán Székesfehérváron rendezik, a párharc győztese a ciprusi Omonia és a georgiai Torpedo Kutaiszi csatájának továbbjutójával csap össze a harmadik körben, a vesztes pedig búcsúzik a nemzetközi porondtól.

gondola
Címkék:
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Elcelebesedett olimpia
    Az olimpia az emberiség egyik nagy közös ünnepe, s noha mindig voltak benne kisebb-nagyobb szennyeződések, sokat segíthet abban, hogy a sportvilág napról napra belenevessen a celebnyomulás otromba ábrázatába.
  • A kormány támogatja a bortermelőket
    Latorcai Csaba kiemelte, 30 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre szerkezetátalakító támogatásra, amelyből jelentős arányban részesednek a badacsonyi szőlősgazdák is. Hozzátette, segíteni kell a "minden nemzetközi összevetésben helytálló" badacsonyi borok terjesztését is. Ezt a célt is szolgálja a magyar borok nemzetközi marketingjére rendelkezésre álló másfél milliárd forintos támogatási összeg.
  • Kristályosodóban a gazdasági semlegesség
    A szélsőség is megjelent Kötcsén, hisztériáztak, őket a sajtó képviselői bátorították európai viselkedésmódra.
  • A CIA szerint fenyegetik a világrendet
    Moore és Burns szerint az MI6 és a CIA közösen lép fel az orosz hírszerzés által Európában folytatott "felelőtlen szabotázshadjárattal" szemben is. Hozzáteszik: Oroszország "cinikus módon" használ technológiai eszközöket hazugságok és álinformációk terjesztésére, annak érdekében, hogy éket verjen a nyugati szövetséges országok közé.
MTI Hírfelhasználó