A fiatalok jelentik a kereszténydemokrácia jövőjét
A kereszténydemokrácia a jövőbe tekintő politikai bölcselet, épp ezért modern, épp ezért vonzza a fiatalokat, épp ezért ad izgalmas, szép emberi feladatokat a fiatal közösségeknek.
2024. augusztus 30. 19:54

Latorcai Csaba, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) ügyvezető alelnöke, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) budapesti országos nyári találkozójának megnyitóján 2024. augusztus 30-án. MTI/Kovács Attila

Az, hogy sok fiatal vallja magáénak a kereszténydemokrata értékeket, azt bizonyítja, hogy a kereszténydemokráciának, csak a kereszténydemokráciának van valódi jövője - jelentette ki a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) ügyvezető alelnöke az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) országos nyári találkozójának megnyitóján pénteken, Budapesten.

Latorcai Csaba úgy fogalmazott: amíg a politikai palettán velük szemben állók a halál, addig a kereszténydemokraták az élet kultúráját képviselik.
   
A kereszténydemokraták feladata az, hogy megtalálják azokat a pontokat, amelyek mentén valódi, élhető közös jövő biztosítható mindannyiunk számára - tette hozzá.
   
A politikus, aki a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára is, úgy vélekedett: az olimpiát követően különös aktualitást nyer arról beszélni, hogy milyen jövőt akarunk.
   
"Ugyanis azt, hogy az ellenfeleink milyen jövőt szeretnének, az olimpia megnyitóünnepségén tökéletesen bemutatták. Én nem szeretnék olyan jövőt" - mondta.
   
Kiemelte, az, hogy ténylegesen milyen értékekre szeretnénk a közös jövőt építeni, a fiatalokon múlik.
   
Sokszor a magukat progresszívnek nevezők azt állítják, hogy a kereszténydemokrácia avítt, idejétmúlt, dohszagú, ám ezt cáfolja, hogy sok fiatal vallja magáénak - közölte Latorcai Csaba.
   
Halmay Gábor, az IKSZ ügyvezető alelnöke köszöntőjében azt mondta: az a céljuk, hogy a szövetség megfelelő, hasznos utánpótlást biztosítson a KDNP és nemcsak a kereszténydemokrácia, hanem az Európai Unió számára is.
   
Arra buzdította a jelenlévőket, hogy az elkövetkező időszakban, készülve a 2026-os országgyűlési választásokra, találják meg a kapcsolódási pontokat a közösen gondolkodókkal, hogy a kis közösségek egy nagy közösséggé tudjanak fejlődni.
   
"Legyetek azok az ifjú kereszténydemokrata harcosok, akik nem az árral, nem a mainstreammel együtt úsznak, hanem harcolnak az egész világon ránk zúduló abnormalitás ellen" - fogalmazott a politikus.

MTI
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Európa három nagy kihívás előtt áll
    Az egy évvel ezelőtt ránk kényszerített szabályozás megbukott, új rendeletet kell alkotnunk. Új szabályozás nélkül a migráció szét fogja bomlasztani az Európai Uniót, ezt meg kell állítanunk. De az első a béke - jelentette ki Orbán Viktor.
  • Súlyos bűn, de van, ami még annál is súlyosabb!
    Semjén Zsolt úgy fogalmazott: a Pitagorasz-tétel akkor is igaz, ha matektanár alkoholista. Jézus Krisztus evangéliuma akkor is érvényes, ha a plébános részeges vagy bűnös. A KDNP elnöke beszélt arról is, hogy a magyar állam egészének és minden részének feladata identitásunk, a keresztény civilizáció védelme, és ezt rögzítették Magyarország alaptörvényében is.
  • Hova menekültek tömegek Ukrajnából
    Izlandtól Görögországig, a balti államoktól Portugáliáig mindenhol vannak ukrajnai menekültek. A Zelenszkij-rezsim politikájában nem bíztak.
  • Pénzügyminiszterek budapesti tanácskozása
    Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris politikáért és pénzügyi stabilitásért felelős alelnöke és Varga Mihály pénzügyminiszter (bal-jobb) az EU gazdasági és pénzügyi minisztereinek, valamint bankelnökeinek informális találkozóján a budapesti Bálna rendezvényközpontban 2024. szeptember 13-án. A tanácskozást az Európai Unió Tanácsának soros magyar elnöksége alkalmából rendezték. MTI/Illyés Tibor
MTI Hírfelhasználó