Karácsony annyit fordít útfelújításra, mint a haverok prémiumára
Az iskola ugyan csak most indult el, de „Karácsony Gergely máris be tudott gyűjteni magának egy elégtelent, ez pedig a város szervezésének az osztályzata” – mondta a Fidesz budapesti elnöke hétfőn Budapesten.
2024. szeptember 2. 13:30

Szentkirályi Alexandra sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy ez a hétfő sokaknak az iskolakezdést jelenti, de „úgy látszik, hogy Karácsony Gergelynél nem ért véget a nyári vakáció, nem nagyon sikerült elkezdeni a munkát”. A főváros sok pontján dugó van, nagyon sok helyen nem sikerült befejezni nyáron az útfelújításokat, összehangolatlanul, több ponton sávlezárások, terelések vannak vagy éppen nagyon lassú mederben folyik a munkavégzés – fogalmazott. Az iskola elkezdődött, a munkavégzés a fővárosnál azonban nem – jelentette ki Szentkirályi Alexandra.

Azt mondta, 2022-ben Karácsony Gergelyék még több mint hárommilliárd forintot fordítottak útfelújításra, ez az összeg azonban a múlt évben 281 millió forintra csökkent. Ez azt jelenti, hogy Karácsony Gergely gyakorlatilag a tizedére csökkentette az útfelújítási alapot – mutatott rá Szentkirályi Alexandra.

Hozzátette: ezt érdemes azzal összehasonlítani, hogy eközben a nyári jutalmak kifizetésére a városháza vezetőinek, a „haveroknak” kétszázmillió forintot „sikerült odaadni”. „Tehát amíg a főpolgármester az útfelújításokra fordítandó pénzt 281 millió forintra csökkentette le éves szinten, addig a jutalmakat idén nyáron kétszázmillió forintban állapította meg a Városháza vezetőinek” – közölte Szentkirályi Alexandra. Megjegyezte, ha a főpolgármesternek az útfelújítások összehangolását és a nyári vakáció alatti befejezését nem is sikerült elintéznie, „úgy látszik, hogy nagyon sokaknak az első igazolatlan órát mégis elintézte”.

A budapestiek ennél a szervezetlen, kaotikus városvezetésnél sokkal többet érdemelnek, és „nem a haverok zsebét kellene kétszázmillió forinttal kitömni”, hanem az útfelújításokra fordított pénzt kellene végre visszaemelni minimum a korábbi szintre, vagy inkább megduplázni – szögezte le a Fidesz fővárosi elnöke. Kérdésre válaszolva indítványozta, hogy Karácsony Gergely javasolja a Városháza vezetőinek, a „haveroknak”, hogy ajánlják fel az említett kétszázmillió forintot útfelújításokra.

MTI
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Európa három nagy kihívás előtt áll
    Az egy évvel ezelőtt ránk kényszerített szabályozás megbukott, új rendeletet kell alkotnunk. Új szabályozás nélkül a migráció szét fogja bomlasztani az Európai Uniót, ezt meg kell állítanunk. De az első a béke - jelentette ki Orbán Viktor.
  • Európai Mesterséges Intelligencia Testület
    Az MI Rendelet végrehajtásának felkészülési folyamatában jelentős szerepet játszik az EU tagállamainak képviselőiből álló Európai Mesterséges Intelligencia Testület, amely hidat képez Brüsszel és a tagállamok között, ezáltal segítve a rendelet végrehajtását, az ahhoz kapcsolódó ajánlások kidolgozását és a hatósági gyakorlatok egységesítését.
  • Kalasnyikovval akarhatták lelőni Donald Trumpot
    Ukrán párti fegyveres férfi próbálhatott meg merényletet elkövetni Donald Trump ellen. Ez azután derült ki, hogy a férfit elfogták. Az 58 éves férfi korábban gyakran posztolt a közösségi médiában az ukrajnai háborúról, és volt egy weboldala, ahol pénzt akart gyűjteni Kijevnek. Donald Trump éppen a golfpályáján pihent, amikor a biztonsági emberek észrevettek egy egyént Kalasnyikovval a kezében – hangzott el az M1 Híradóban.
  • Orbán Viktor vezetésével ülést tartott az árvízvédelmi operatív törzs
    Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével hétfőn kora reggel a BM Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központban ülést tartott az árvízvédelmi operatív törzs – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
MTI Hírfelhasználó