Orbán Viktor vezetésével ülést tartott az árvízvédelmi operatív törzs
Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével hétfőn kora reggel a BM Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központban ülést tartott az árvízvédelmi operatív törzs – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
2024. szeptember 16. 09:24

Meghallgatták a védekezésben érintett valamennyi állami szerv vezetőjének jelentését. A helyzetértékelést követően a vezetők meghatározták az azonnal végrehajtandó feladatokat, valamint jóváhagyták a következő napokra vonatkozó árvízi védekezési terveket. Orbán Viktor megállapította: a védekezéshez szükséges személyi, technikai és anyagi erőforrások rendelkezésre állnak – mondta Havasi Bertalan.

A kormányfő a belügyminisztériumi tanácskozást követően úgy fogalmazott, a helyzet komoly, nagy mennyiségű víz érkezik Magyarországra, és három veszélyes helyszín van:

a Szigetköz
a Dunakanyar
Budapest.

"A veszély mértéke nem nagyobb, mint 2013-ban volt. Tehát a feladat, amelyet meg kell oldanunk, nem példátlan" - mondta Orbán Viktor utalva arra, hogy 2013-ban fél méterrel magasabban tetőzött a Duna, mint amilyen magasan most várható a tetőzés.

Amire szerinte figyelni kell, hogy ne rutinból dolgozzanak a tapasztalt szakemberek, "a tapasztalat hasznos, a rutin meg veszélyes". Arra kérte az operatív törzs vezetőit, hogy "mindenki a saját területén maradjon éles", pontos információk alapján pontosan dolgozzanak, "és akkor nem lesz semmi baj".

MTI
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Európa három nagy kihívás előtt áll
    Az egy évvel ezelőtt ránk kényszerített szabályozás megbukott, új rendeletet kell alkotnunk. Új szabályozás nélkül a migráció szét fogja bomlasztani az Európai Uniót, ezt meg kell állítanunk. De az első a béke - jelentette ki Orbán Viktor.
  • Viharos kor szilárd bástyája – Videó!
    A második világháború alatt küzdött a fasizmus és a fajgyűlölet ellen, a német megszállás alatt életét kockáztatva mentette zsidó honfitársait. Míg a 20-as évek eleji ciklusban szociálpolitikai és nőjogi kérdésekben szólalt fel, addig az 1945 utáni nemzetpolitikai és elvi kiállásait a kor kihívásai, az ország megszállása, a kiépülő diktatúra követelte ki - idézte fel Semjén Zsolt.
  • Migránsinvázió: hazánk csatlakozik Hollandiához
    Bóka János magyar újságíróknak nyilatkozva közölte, a magyar kormány tájékoztatást kapott arról, hogy Hollandia kormánya bejelentette: kérni fogják, hogy Hollandia mentességet kaphasson az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól.
  • A kilencvenéves Ilia Mihály
    A főigazgató úgy fogalmazott, Ilia Mihály "hosszú évtizedek óta a magyar irodalmi élet egyik gravitációs pontja". Megszámlálhatatlan tanítványt indított el pályáján, írók, irodalomtörténészek, kritikusok, szerkesztők és tanárok sokaságának segítette és segíti munkáját.
MTI Hírfelhasználó