Az LMP kilép az Európai Zöld Pártból
2024. szeptember 18. 17:28

Az LMP kilép az Európai Zöld Pártból (EGP), mert az elmúlt időszakban az elektromobilitással és az akkumulátorgyártással kapcsolatban súlyos ellentét alakult ki az EGP és az LMP között - közölte a párt szerdán az MTI-vel.

A közleményben úgy fogalmaztak, hogy a nyugat-európai zöldek által uralt EGP politikája kizárólag a magországok érdekei szerinti zöld átállást tekinti a politikájának.

Az LMP azonban a magyar termőföldet, a magyar vízkincset és a magyar emberek lakókörnyezetét akarja megvédeni, az elmúlt időszakban pedig világossá vált, hogy erre nagyobb esélye van az EGP-n kívül, mint a pártcsalád tagjaként - írták.

Kiemelték, az LMP nem a zöldpolitikával szakít, hanem azzal a zöldpolitikával, ami a zöld átállás minden előnyét Nyugat-Európában szeretné látni, és minden szennyezését a régióban.

LMP

MTI
Címkék:
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Európa három nagy kihívás előtt áll
    Az egy évvel ezelőtt ránk kényszerített szabályozás megbukott, új rendeletet kell alkotnunk. Új szabályozás nélkül a migráció szét fogja bomlasztani az Európai Uniót, ezt meg kell állítanunk. De az első a béke - jelentette ki Orbán Viktor.
  • A kormányfő Kisorosziban
    1032-en vannak most a Duna áradása által fenyegetett faluban, de mindenki biztonságban van, mert a védekezés hatékony és eredményes - állapította meg a kormányfő.
  • Zöldszámot hozott létre a kormány
    Rétvári Bence közölte, a 06/80-204-240-es számon az árvízzel kapcsolatos lakossági információk kérhetők és bejelentéseket is lehet tenni az árvízhelyzettel kapcsolatban, valamint a felajánlásokat is itt lehet megtenni.
  • Viharos kor szilárd bástyája – Videó!
    A második világháború alatt küzdött a fasizmus és a fajgyűlölet ellen, a német megszállás alatt életét kockáztatva mentette zsidó honfitársait. Míg a 20-as évek eleji ciklusban szociálpolitikai és nőjogi kérdésekben szólalt fel, addig az 1945 utáni nemzetpolitikai és elvi kiállásait a kor kihívásai, az ország megszállása, a kiépülő diktatúra követelte ki - idézte fel Semjén Zsolt.
MTI Hírfelhasználó