Jeruzsálem felé is indítottak lövedékeket
2023. május 12. 22:57

Kiújultak a harcok, Jeruzsálem felé is indítottak lövedékeket, a tűzszüneti tárgyalások pedig leálltak Izrael és az Iszlám Dzsihád között pénteken - jelentette a helyi média.

Két rakétát a jeruzsálemi hegyek irányába lőttek ki a Gázai övezetből a Pajzs és nyíl hadművelet kedd hajnali kezdete óta először, melyek levegőben megsemmisített darabjai a Bét Semes nevű városban értek földet.

Izrael a hadművelet során másodszor vetette be a Dávid parittyája nevű új elfogórakétáját. A gázai határ szomszédságában többször is megszólaltak a légvédelmi riasztások, s Izrael is több alkalommal hajtott végre légicsapásokat pénteken a palesztin Iszlám Dzsihád célpontjai ellen az övezetben.

Az izraeli védelmi minisztérium polgári védelmi parancsnoksága szombat estig meghosszabbította a civilek védelmét szolgáló korlátozásokat, és szigorított is rajtuk: a Gázai övezet negyven kilométeres körzetében száz helyett legfeljebb ötvenen gyülekezhetnek zárt térben.

A szaúd-arábiai al-Haddád televíziócsatorna beszámolója szerint zsákutcába jutottak a tűzszüneti tárgyalások, mert Izrael nem hajlandó elfogadni a célzott kivégzések leállításának Iszlám Dzsihád követelte feltételét.
  

MTI
Címkék:
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • Bűnözők a törvényhozásban
  Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
 • Nyomozás a Lánchíd felújítása ügyében
  A KEHI megállapította, hogy "a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt. többször, több mint másfél milliárd forintot utalt át Vig Mór cégére", majd a cég ezt tovább utalta Vig Mór magánszámlájára és ügyvédi letéti számlájára. Innen pedig 900 millió forintot vett fel készpénzben Vig Mór.
 • Szent György-hegyi bornapok
  A rendezvény első napján a versenyen 82 borász méri össze borait. Majd kápolnavándorlásokra várják az érdeklődőket Beke Zsolt plébános vezetésével, később a helyi borokat lehet kóstolni egy közeli, tapolcai étteremben.
 • Keresztényellenesség a XII. kerületben
  A kereszténység a legüldözötteb vallás a világon. A Krisztus követői elleni eltörlő indulat már a Hegyvidéken is hullámot vetett.
MTI Hírfelhasználó